Un barbat care incerca sa pescuiasca ilegal intr-o balta privata din judetul Galati a fost impuscat cu un pistol cu bile de cauciuc de catre administratorul zonei respective, ajungand la spital in stare grava, transmite Mediafax. Incidentul a avut loc la balta Potcoava din apropierea localitatii Branistea.

Victima, care are 30 de ani, a suferit leziuni la gat si la tampla, fiind transportata la Spitalul de Urgenta Galati.

"Cazul a fost sesizat prin numarul de urgenta 112. Un echipaj SMURD a ajuns la fata locului, pacientul a fost preluat si transportat la spital. Starea lui este stabila in acest moment", a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galati.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Galati, Cristina Tatulici, a declarat ca primele informatii arata ca vineri dimineata trei persoane au fost prinse de proprietarul baltii respective incercand sa pescuiasca ilegal.

"Una dintre persoane a fost ranita cu un pistol cu bile de cauciuc pe care proprietarul baltii il detinea in conditii legal. Este vorba despre o arma neletala pentru care detinea autorizatie din 24 ianuarie 2009. A doua persoana a fost retinuta, iar a treia a reusit sa fuga. Aceasta a fost identificata insa. In prezent, o echipa a Politiei s-a deplasat la fata locului si se fac cercetari", a declarat Tatulici.

Mediafax scrie ca in zona in care a avut loc incidentul au mai existat conflicte intre braconieri si administratorii baltii.