O fata de 13 ani dintr-un centru maternal din municipiul Barlad a fost transportata, miercuri, la Centrul Universitar Iasi, cu un elicopter SMURD, dupa ce adolescentei i s-a declansat nasterea, suferind de multiple afectiuni, relateaza Mediafax.

Transportata la Spitalul de Urgenta Barlad adolescenta a fost preluata de elicopterul SMURD si transportata la Clinica de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Universitar Iasi, avand in vedere multiple complicatii cardiace, renale si pulmonare pe care adolescenta le avea.

Adolescenta se afla in Centrul Maternal Barlad inca din septembrie a acestui an, fiind sub supravegherea specialistilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui.

"Pacienta a ajuns la noi la spital cu dureri de nastere, insa tinand cont de multiplele complicatii pe care le avea s-a decis transferarea la Clinica de maternitate din Iasi. Adolescenta a mai fost internata la Clinica Univeristara la inceputul lunii noiembrie din cauza complicatiilor aparute pe perioada sarcinii. De altfel, cei de la Clinica Universitara au spus ca cel mai bine ar fi ca adolescenta sa nasca acolo din cauza complicatiilor cardiace, renale si pulmonare de care sufera, a declarat managerul Spitalului de Urgenta Barlad, Viorel Petcu.

Potrivit sursei citate, adolescenta avea contraindicatii totale de a ramane insarcinata avand in vedere problemele medicale pe care le avea, precum si varsta acesteia.

Adolescenta este insarcinata in 37 de saptamani, tatal biologic al copilului fiind, cel mai probabil, un barbat in varsta de 60 de ani, din localitatea Coroiesti, satul de domiciliu al adolescentei.