Tanarul care a accidentat mortal cu masina duminica, in centrul municipiului Constanta, un batran care se afla intr-o statie de autobuz, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, informeaza Agerpres.

Decizia a fost luata de magistratii Judecatoriei Constanta, in noaptea de duminica spre luni, si poate fi atacata cu recurs.

Autorul tragediei, Radu Popescu, in varsta de 25 de ani, este acuzat de comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenta alcoolului si a substantelor interzise.

Tanarul a pierdut controlul autoturismului marca BMW pe care il conducea duminica pe strada Mircea cel Batran, a patruns pe trotuar si a omorat un pieton in varsta de 71 de ani care astepta autobuzul, in statie.

Din cauza vitezei mari, conducatorul auto a spulberat atat pietonul, cat si refugiul din PVC din statia de autobuz si o taraba de ziare, ambele montate pe trotuar.

Soferul a incercat sa fuga de la locul faptei, dar a fost prins de un jandarm care iesise din tura de la locul de munca.

Dupa ce acestuia i s-au recoltat probe de sange de catre medici, a reiesit ca avea o alcoolemie de unu la mie, in sange fiind gasite, totodata, urme de cocaina si THC (o substanta activa halucinogena continuta in canabis).