O fetita in varsta de 3 ani din localitatea Unirea, Calarasi, a murit, iar fratele ei in varsta de 5 ani a ajuns in stare grava la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, dupa ce strabunica le-a dat, din greseala, sa bea otrava, confundand solutia cu siropul de tuse, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta din Calarasi, mama copiilor ii lasase strabunicii o sticluta cu sirop de tuse deoarece ambii copii erau raciti. Femeia a incurcat insa medicamentul cu otrava pentru sobolani. La scurt timp dupa ce au baut substanta, copiilor li s-a facut rau. Cei mici au ajuns la spital in stare grava fiind transportati ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Fetita nu a supravietuit, iar fratele ei se afla in stare de coma.

Politia a intiat o ancheta in acest caz. "Initial s-au inceput cercetari pentru vatamare corporala din culpa, dar acum va fi schimbata incadrarea juridica a faptei, ancheta fiind in curs de desfasurare", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, inspector Ramona Tudor.