Andrey Rublev l-a învins pe Felix Auger-Aliassime în finala turneului Masters de la Madrid (4-6, 7-5, 7-5) și a cucerit al 16-lea titlu ATP din carieră. La conferința de presă, sportivul din Rusia a vorbit despre calvarul prin care a trecut pe toată durata competiției de la Caja Magica.

Andrey RublevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Retragere importantă din ATP: „Mingiuțo, ce pot să-ți mai spun?”

Andrey Rublev: „Sunt plin de medicamente. Am gâtul blocat și degetul meu și-a dublat dimensiunea”

Rublev a explicat că a fost foarte bolnav pe parcursul turneului din Spania și a spus că a reușit să se impună în aceste condiţii „datorită calmantelor şi injecţiilor, în doze maxime”.

„Sunt bolnav de opt sau nouă zile şi nu se ameliorează deloc. Nu este normal, de obicei, când sunt bolnav durează două sau trei zile. Este prima dată când mă simt atât de rău în viaţa mea.

Cred că luni voi merge la spital. Nu ştiu exact ce este, dacă e vorba de o angină streptococică sau de un virus, dar am gâtul complet blocat. În ultimele nouă zile, nu am putut să înghit, nu am putut să mănânc şi am avut o durere de cap imensă.

Am avut o inflamaţie şi degetul meu de la picior şi-a dublat dimensiunea. Cu presiunea pe care o exercita asupra osului, nu puteam nici măcar să-mi pun piciorul în pantof. Senzaţia este similară cu cea de când este rupt, presupun. De aceea mi-am anesteziat degetul, ca să nu-l simt. Sunt plin de medicamente.

Sunt foarte mulţumit că am reuşit să am o prestaţie bună în toate meciurile mele. Am jucat la un nivel foarte bun încă de la primul meu meci, iar în final am câştigat titlul. Şi este ca şi cum ultimele săptămâni nu s-ar fi întâmplat niciodată” - Andrey Rublev, la conferința de presă.

>> Paula Badosa şi Stefanos Tsitsipas s-au despărțit - Mesajul postat de jucătoarea din Spania

De știut după triumful lui Andrey Rublev de la ATP Madrid

  • Pentru rus, este al 16-lea titlu din carieră, primul obținut la Madrid și al doilea de categorie „ATP Masters 1000” (după Monte Carlo 2023).
  • De asemenea, Rublev a obținut victoria cu numărul 6 în fața lui Felix Auger-Aliassime, dintr-un total de 7 dueluri.
  • Pentru succesul de la Madrid, Andrey a fost recompensat cu un cec în valoare de €963,225 și 1000 de puncte în ierarhia ATP la simplu.

>> Clasamentul WTA: Salt important pentru Jaqueline Cristian - Modificări în TOP 10 după turneul de la Madrid