Iga Swiatek (22 de ani) este noua campioană de la WTA Madrid, lidera mondială salvând trei mingi de meci până la o victorie dramatică obținută împotriva marii rivale, Aryna Sabalenka, scor 7-5, 4-6, 7-6(7).

Iga SwiatekFoto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Iga Swiatek, campioană la WTA Madrid după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka

Iga și Aryna au pus în scenă cel mai lung și mai dramatic meci pe care l-au disputat una contra alteia până în acest moment.

Finala de la Caja Magica și-a respectat din plin afișul (s-au întâlnit primele două jucătoare ale lumii), fiind de nevoie de un meci spectaculos de trei ore și 11 minute pentru a putea fi stabilită o învingătoare.

Dublă câștigătoare la Madrid și campioană en-titre, Aryna (25 de ani) a avut șansele ei importante de a închide meciul, dar cumva Iga a reușit să salveze situația la toate cele trei mingi de meci pe care le-a avut de apărat.

Cel mai câștigat a fost publicul de pe arena Manolo Santana: a văzut de toate - răsturnări spectaculoase de scor, lovituri câștigătoare de manual, ratări neașteptate, dramatism și două jucătoare (aflate la un nivel foarte ridicat) care au dat totul pentru victorie.

Rezumatul finalei dintre Swiatek și Sabalenka

De știut după finala dintre Swiatek și Sabalenka

  • Aryna Sabalenka a câștigat turneul de la Madrid în două rânduri: 2021 și 2023.
  • De cealaltă parte, Iga Swiatek a cucerit în premieră trofeul de la Caja Magica.
  • Finala din 2023 le-a adus față în față pe aceleași jucătoare: Sabalenka s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3, după două ore și 26 de minute.
  • În acest moment, Swiatek conduce cu 7-3 în meciurile directe cu Sabalenka.
  • Swiatek are 26 de victorii în actualul sezon și 4 înfrângeri.
  • În 2024, Iga a câștigat la Doha, Indian Wells și Madrid.
  • Pe numele complet Iga Natalia Swiatek, lidera mondială are 20 de titluri câștigate în carieră, iar dintre acestea 4 sunt de Grand Slam: Roland Garros (2020, 2022, 2023) și US Open (2022).