​Naomi Osaka este departe de forma din urmă cu câțiva ani, iar la turneul „WTA 1000” de la Madrid a părăsit competiția în turul al doilea, învinsă în trei seturi de rusoaica Liudmila Samsonova (17 WTA), scor 6-2, 4-6, 7-5.

Naomi OsakaFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

>> WTA Madrid: Irina Begu, eliminată în turul al doilea de o finalistă de Grand Slam

Naomi Osaka, învinsă de Liudmila Samsonova în turul doi la WTA Madrid

Revenită pe teren la începutul acestui an, după o pauză de câteva luni, Naomi Osaka are 8 înfrângeri în cele 17 meciuri disputate în 2024.

Eliminată în primul tur la Rouen în urmă cu o săptămână, fosta lideră mondială a început greu duelul cu Samsonova, cu două servicii pierdute, iar rusoaica a câștigat la pas primul set.

Dublă campioană la Australian Open și US Open, jucătoarea japoneză a fost condusă și în setul al doilea, dar a echilibrat excelent și a avut câștig de cauză după patru gameuri consecutive adjudecate pe final.

Decisivul s-a disputat de la egal la egal, dar breakul reușit de Samsonova la scorul de 5-5 s-a dovedit a fi decisiv, aceasta reușind să încheie meciul înainte de tiebreak.

În turul al treilea, Liudmila Samsonova o va întâlni pe americanca Madison Keys (20 WTA), care s-a impus cu scorul de 7-6(3), 7-6(6) în fața Irinei Begu.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

>> Campioana de la Wimbledon anunță că divorțează după mai puțin de doi ani de căsnicie. „A luat și pisica!”