De acum este oficial: FC Barcelona a confirmat joi că de pregătirea echipei în sezonul viitor se va ocupa tot Xavi Hernandez. La finalul lunii ianuarie a acestui an, antrenorul își anunțase despărțirea de gruparea catalană.

XaviFoto: Andreas Schaad / AP / Profimedia

Prezent în cursul zilei de joi la o conferință de presă, Xavi a ținut să lămurească subiectul rămânerii sale pe banca Barcelonei cel puțin până în 2025.

Pe 27 ianuarie, după o înfrângere cu scorul de 5-3 în fața celor de la Villarreal, Xavi anunța că va părăsi FC Barcelona la finalul sezonului, argumentând că echipa are nevoie de o schimbare.

„Ştiţi că sunt un mare fan al Barcelonei şi întotdeauna încerc să dau tot ce am mai bun pentru club. Cel mai important lucru este să mă gândesc la entitate.

Când ne-am întâlnit cu preşedintele, mi-am pus poziţia la dispoziţia lui, dar am găsit o mare încredere din partea preşedintelui, a comunităţii sportive şi a întregului consiliu de administraţie.

Complicitatea jucătorilor a fost foarte importantă, ei m-au făcut să înţeleg că acest proiect trebuie să continue, este un proiect câştigător. De asemenea, m-au făcut să înţeleg că trebuie să continui cu forţă şi capacitate.

La fel şi personalul. Mă gândesc la ce este mai bine pentru club. În ianuarie, mă gândeam că ar fi mai bine să plec, dar acum văd lucrurile altfel. Sunt foarte recunoscător, cred că a fost cea mai bună decizie” - Xavi Hernandez, citat de News.ro.

Actualul contract dintre Xavi și FC Barcelona va expira în iunie 2025, la finalul sezonului viitor.

În luarea acestei decizii a contat foarte mult și dorința lui Joan Laporta (președintele Barcelonei) ca tehnicianul să rămână în continuare la cârma formației din Catalonia.

Sosit la FC Barcelona în luna noiembrie a lui 2021 (după ce s-a despărțit de Al Sadd din Qatar), Xavi Hernandez (44 de ani) a cucerit titlul de campion al Spaniei alături de formația blau-grana la finalul stagiunii 2022-2023.

Eliminată din Cupa Spaniei și Champions League, FC Barcelona are șanse minime să mai câștige titlul de campioană a Spaniei după ce a pierdut în weekendul trecut El Clasico (2-3 cu Real Madrid pe Santiago Bernabeu).

În acest moment, cu șase etape înainte de finalul sezonului, Realul are un avantaj de 9 puncte față de marea rivală Barcelona.