Alexandra Eala va fi adversara Soranei Cîrstea în turul doi la WTA Madrid, după ce a învins-o în runda inaugurală pe Lesia Tsurenko, scor 6-4, 6-4.

Alexandra EalaFoto: Garrett Ellwood / AP / Profimedia

Alexandra Eala, adversara Soranei Cîrstea în turul doi la Madrid

Alexandra Eala va fi adversara Soranei Cîrstea în turul doi al turneului WTA de la Madrid.

Jucătoarea clasată pe locul 170 în ierarhia mondială a produs una dintre surprizele rundei inaugurale și a învins-o în două seturi pe Lesia Tsurenko (41 WTA), scor 6-4, 6-4, în urma unui meci ce a durat două ore și 23 de minute.

Beneficiară a unui wildcard, Eala are 18 ani și deține patru titluri ITF la simplu și două la dublu.

Alexandra Eala a devenit prima câștigătoare de Grand Slam din Filipine, după ce a învins-o pe cehoaica Lucie Havlickova, scor 6-2, 6-4, în finala junioarelor de la US Open 2022.

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, traseu infernal la WTA Madrid Open

Fără Simona Halep, jucătoare care primise wild card, dar a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări, Sorana Cîrstea (29 WTA) este cea mai bine cotată româncă pe tabloul principal la WTA Madrid.

Sorana va începe direct în turul al doilea la Caja Magica, iar dacă se va califica în turul al treilea, Cîrstea are șanse mari să o întâlnească pe lidera mondială, Iga Swiatek.

Nici Ana Bogdan (64 WTA) nu se poate declara mai norocoasă. În primul tur românca va juca împotriva chinezoaicei Xiyu Wang (54 WTA), în timp ce o calificare în turul al doilea ar însemna și pentru ea un duel cu Iga Swiatek.

Aflată pe locul 128 mondial, Irina Begu o va întâlni în primul tur pe ceha Linda Fruhvitrova.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.