Paula Badosa și Simona Halep s-au duelat timp de două ore în runda inaugurală a turneului „WTA 1.000” de la Miami, iar jucătoarea din Spania s-a impus în trei seturi, scor 1-6, 6-4, 6-3. La finalul partidei, fosta ocupantă a locului 2 mondial a explicat cât de importantă este această victorie pentru ea.

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> Simona Halep, învinsă de Paula Badosa la revenirea în circuitul WTA - Prestație încurajatoare a fostei lidere mondiale

Paula Badosa: „Simona Halep este o jucătoare foarte dură, mai ales din punct de vedere mental”

Badosa a suferit mai multe accidentări în ultimii ani și a ajuns pe locul 80 în clasamentul WTA, dar nivelul a fost unul ridicat în meciul cu Halep (în ciuda numeroaselor erori neforțate și a problemelor avute de ambele jucătoare la serviciu) și spune că acesta poate fi un prim pas pentru ea în încercarea de a reveni în elita tenisului feminin.

„Nu mi-a plăcut deloc, ca sa fiu sinceră (despre momentul când a aflat că va juca împotriva Simonei - n.r.). Chiar dacă Simona stă zece ani fără să joace, este tot Simona. Este o jucătoare mare şi a câştigat multe titluri.

​Sincer, da (a fost surprinsă de nivelul arătat de ea și de Halep - n.r.). Nu am jucat prea mult, iar vremea nu a fost de partea noastră, a bătut vântul. Dar cred că am jucat destul de bine, mai ales în finalul meciului, a fost o luptă grozavă.

Sunt fericită pentru victorie, pentru mine Simona este o jucătoare foarte dură, mai ales din punct de vedere mental. Am jucat de câteva ori împotriva ei și m-am chinuit destul de mult, așa că este o victorie mare.

Am suferit în primul set, dar am încercat să rămân pozitivă. Nu este ușor, sincer, nu sunt foarte încrezătoare acum, nu am jucat prea mult în ultimul timp, această accidentare a fost foarte dificilă pentru mine. Sper să pot juca mai multe meciuri și să devin din nou „acea Paula”, care este puternică mental. Sper să se întâmple curând și să revin la nivelul de dinainte, dar știu că va fi foarte greu, va trebui să lupt.

Spatele meu este ok, am grijă de el 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, dar acum mă dor și alte părți ale corpului, așa că am terminat meciul destul de obosită. Am o zi liberă, e un lucru bun, așa că mă voi recupera și aștept următorul meci” - Paula Badosa.

>> WTA Miami: L'Equipe explică de ce Simona Halep a pierdut meciul cu Paula Badosa

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • În turul al doilea, Paula Badosa (80 WTA) ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka (2 WTA), dacă jucătoarea din Belarus nu va alege să se retragă (după moartea iubitului ei).
  • După ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală, România mai are o singură reprezentantă la Miami: Sorana Cîrstea (turul al doilea - meci cu Sloane Stephens sau Angelique Kerber).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

Statistica partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

Ași: 5-5

Duble greșeli: 10-6

Puncte jucate cu primul serviciu: 63% - 60%

Puncte câștigate cu primul serviciu: 72% (43/60) - 78% (38/49)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 31% (11/36) - 33% (11-33)

Lovituri câștigătoare: 18-35

Erori neforțate: 39-53

Puncte de break câștigate: 80% (4/5) - 36% (4/11)

Total puncte câștigate: 87-92

Durată meci: 1 ora și 58 de minute.

Simona Halep – Paula Badosa, 2-1 în meciurile directe

2024, Miami: 1-6, 6-4, 6-3 pentru Badosa

2022, Wimbledon: 6-1, 6-2 pentru Halep

2022, Madrid: 6-3, 6-1 pentru Halep.

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).