​Toată lumea se aștepta ca Aryna Sabalenka să se retragă de la turneul „WTA 1000” de la Miami după moartea iubitului ei, dar o importantă publicație de tenis anunță că a doua jucătoarea a lumii a luat o decizie surprinzătoare.

Aryna SabalenkaFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Iubitul Arynei Sabalenka s-ar fi sinucis - Anunțul poliției din Miami

Aryna Sabalenka va juca la WTA Miami, dar nu va susține conferințe de presă - Tennis Channel

Astfel, jurnaliștii de la Tennis Channel au anunțat că Sabalenka va participa la competiția din Florida, însă le-ar fi cerut organizatorilor să fie scutită de discuțiile cu presa.

Marți, sportiva a fost surprinsă antrenându-se pe unul dintre terenurile de la Miami.

Bastien Fachan, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din lumea tenisului, a încercat să explice hotărârea luată de jucătoarea din Belarus.

„Fiecare are propriul său mod de a face față durerii și suferinței. Pentru unii, precum Aryna Sabalenka, asta constă în a face ceea ce le place cel mai mult.

La Monte-Carlo 2012, Djokovic a aflat despre moartea bunicului său, Vlado, în dimineața meciului său; a continuat să joace și a câștigat în memoria acestuia” - Bastien Fachan.

Konstantin Koltsov, iubitul Arynei Sabalenka, a murit la doar 42 de ani. Presa din Belarus a afirmat că un accident vascular cerebral ar fi dus la moartea fostului hocheist, dar poliția din Miami susține că ar fi vorba despre o sinucidere.

Tatăl sportivei (fost hocheist și el) decedase la 43 de ani, pe final de 2019.

Koltsov a jucat pentru echipa națională a Belarusului la Jocurile Olimpice din 2002 și 2010 și a evoluat parțial timp de trei sezoane la Pittsburgh Penguins din Liga Națională de Hochei, între 2002 și 2006.

„Vă informăm cu profundă tristețe că antrenorul echipei Salavat Yulaev, Konstantin Koltsov, a decedat", a transmis clubul cu sediul în orașul rus Ufa, în comunicat.

Konstantin Koltsov ar fi urmat să împlinească 43 de ani în curând, mai exact pe 17 aprilie.

Koltsov a fost căsătorit cu Julia, cei doi divorțând în anul 2020. Ei au împreună trei fii: Daniel, Alexander şi Stefan.

>> Tragediile din viața Arynei Sabalenka: Tatăl și iubitul, foști hocheiști, morți la aproape aceeași vârstă

>> VIDEO Povestea de iubire dintre Aryna Sabalenka și Konstantin Koltsov - „Soarta m-a adus lângă cea mai frumoasă, blândă și înțeleaptă fată”

>> Cauza morții iubitului Arynei Sabalenka, conform presei din Belarus