Coco Gauff (favorită trei) și Maria Sakkari (favorită 9) au completat lista jucătoarelor calificate în semifinalele de la Indian Wells 2024. În turneu se mai află și lidera WTA, poloneza Iga Swiatek.

Iga SwiatekFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

Iga Swiatek și Coco Gauff, mari favorite să se dueleze în finala de la Indian Wells 2024

După ce Iga Swiatek și Marta Kostyuk obținuseră biletele pentru semifinale ceva mai devreme, în sesiunea de zi, a venit rândul altor două favorite să facă pasul în penultima fază a turneului din deșertul californian.

Coco Gauff nu a avut parte de un meci facil cu Yue Yuan. A fost o partidă cu multe vulnerabilități în gameurile de serviciu, breakurile fiind pe măsură (cinci în primul set și trei în al doilea).

Americanca și-a păstrat mai bine calmul pe finalurile de set, iar victoria 6-4, 6-3 este una până la urmă meritată. Duelul s-a încheiat după o oră și 36 de minute.

În ultima partidă din sferturi, față în față s-au aflat Maria Sakkari (cap de serie 9) și Emma Navarro (favorită 23).

Disputa a fost una intensă, cu multe răsturnări de situație și care s-a întins pe durata a trei ore și 56 de minute de joc.

Americanca a început mai bine meciul, a câștigat primul set (7-5), dar nu a mai putut rămâne la același nivel ridicat arătat în turul anterior, atunci când a eliminat-o pe Aryna Sabalenka.

Aflată într-o revenire de formă după un început foarte slab de an, Sakkari a știut cum să schimbe din mers tactica după o primă manșă cedată.

Grecoaica a mai pierdut doar șase gameuri până la finalul unei partide care i-a revenit în trei seturi, scor 5-7, 6-2, 6-4.

Semifinalele vor propune dueluri interesante, dar specialiștii vorbesc despre mari șanse de a vedea o finală mult așteptată, cea dintre Iga Swiatek și Coco Gauff.

Semifinale Indian Wells 2024

Iga Swiatek (1) vs Marta Kostyuk (31) / 1-0 meciuri directe

Coco Gauff (3) vs Maria Sakkari (9) / 4-3 meciuri directe

Rezumatul partidei dintre Coco Gauff și Yue Yuan

Rezumatul partidei dintre Maria Sakkari și Emma Navarro

BNP Paribas Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 6-17 martie. Se joacă pe suprafață hard și este dotat cu premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Elena Rybakina.