Angelique Kerber (36 de ani) și Caroline Wozniacki (33 de ani) se vor întâlni în optimile de la Indian Wells 2024, în ceea ce presa americană a spus că va fi „duelul mămicilor”.

Caroline Wozniacki Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Simona Halep a plecat la Miami - Mesajul transmis înainte de revenirea pe teren

Angelique Kerber și Caroline Wozniacki se vor întâlni în optimile de la Indian Wells 2024

Aflată în prezent pe locul 204 în ierarhia mondială, Wozniacki a avut un meci epuizant cu Katie Volynets, cea care în turul anterior o trimisese acasă pe Ons Jabeur.

A fost 6-2, 4-6, 6-0 pentru Caroline, cea care la 33 ani și după două nașteri pare că trăiește o a doua tinerețe în circuitul WTA. Disputa s-a întins pe durata a două ore și 11 minute.

Mai mult decât atât, în urma succesului de luni, Wozniacki a ajuns la 35 de victorii la Indian Wells, peformanță cu care tocmai a depășit-o pe Victoria Azarenka (daneza se găsește pe locul 3 all-time, după Davenport și Sharapova).

De cealaltă parte, jocul lui Angelique Kerber arată grozav la cei 36 de ani ai săi și revenită recent pe teren după ce a devenit mamă.

Nemțoaica a eliminat-o pe a 17-a favorită (Veronika Kudermetova) în două seturi, scor 6-4, 7-5. Meciul a durat o oră și 47 de minute.

Foste lidere WTA și actuale mămici (Angie un copil, Caro are doi), Kerber și Wozniacki nu s-au mai duelat de șase ani de zile în circuitul mondial (din semifinalele de la Eastbourne, din 2018, atunci când a avut câștig de cauză daneza, în trei seturi, scor 2-6, 7-6(4), 6-4).

Echilibrul în meciurile directe este unul evident, Kerber conducând cu 8-7.

Caroline Wozniacki a triumfat la Australian Open în 2018 (după o finală cu Simona Halep), în timp ce Angie Kerber se poate mândri cu trei titluri de Grand Slam: Australian Open (2016), US Open (2016) și Wimbledon (2018).

>> Indian Wells 2024: Lider mondială s-a calificat în optimi - Încă un set câștigat la zero

BNP Paribas Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 6-17 martie. Se joacă pe suprafață hard și este dotat cu premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Elena Rybakina.