Corentin Moutet este una dintre figurile controversate din circuitul ATP, iar francezul a oferit un adevărat spectacol în timpul calificărilor pentru turneul de la Buenos Aires.

Corentin MoutetFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Presa americană anunță când ar putea primi Simona Halep un verdict din partea TAS

Corentin Moutet a băut Pepsi, după ce corpul lui „a cedat” în timpul meciului cu Mariano Navone

Locul 146 în clasamentul mondial (cel mai sus a fost pe 51), Moutet s-a certat de mai multe ori cu arbitrul pe parcursul primului set al meciului cu Mariano Navone (118 ATP), dar s-a impus cu 7-5.

Francezul a condus cu 2-1 și în setul secund, moment în care a început să se confrunte cu probleme de ordin fizic.

Corentin a cerut o băutură carbogazoasă (sperând că va fi ajutat de cofeină) și a jucat din ce în ce mai slab. După ce a pierdut patru game-uri la rând, jucătorul de 24 de ani a primit întreaga sticlă și le-a prezentat-o spectatorilor ca pe un trofeu.

Francezul a intrat în conflict și cu publicul, a refuzat să fie ajutat după ce a cerut intervenția fizioterapeutului, iar meciul s-a terminat cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2 pentru Navone. Aici poți vedea spectacolul pus în scenă de Corentin Moutet.

La scurt timp după înfrângere, Corentin Moutet a explicat pe X (fostul Twitter) de ce a părăsit arena în timpul partidei.

„Am crezut că sunt gata să concurez, dar corpul meu a cedat la 7-5, 2-1... Am încercat totul pentru a lupta până la final, dar nu a fost suficient. (Am încercat chiar și Pepsi, chestie pe care nu am mai băut-o de un an poate).

Încă sunt în procesul de revenire la 100%. Este nevoie de timp. Dar mă antrenez bine, așa că timpul meu va veni cu siguranță. Mulțumesc pentru sprijin” - Corentin Moutet.

Cariera francezului a fost afectată de numeroase accidentări, dar acesta a ieșit de multe ori în evidență prin momentele bizare oferite pe teren. În urmă cu doi ani, Moutet s-a retras de la un meci din Napoli pentru că suprafața de joc nu era pe placul său („mult prea alunecoasă”), iar la Challenger-ul de la Orleans aproape că s-a luat la bătaie cu bulgarul Adrian Andreev.

>> VIDEO Surpriză la ATP Cordoba - Campionul en-titre, eliminat în semifinale de locul 136 mondial