Jannik Sinner este noul campion de la Australian Open, iar presa de specialitate nu uită un aspect foarte important: italianul a făcut o mișcare extrem de bună atunci când l-a adus în echipa sa pe Darren Cahill.

Darren CahillFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Mesajul lui Rafael Nadal după ce Jannik Sinner a devenit campion la Australian Open 2024

Reamintim că Sinner a revenit de la 0-2 la seturi pentru a-l învinge pe Daniil Medvedev, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3. Finala Australian Open 2024 a durat trei ore și 44 de minute.

Darren Cahill, 4 titluri de Grand Slam câștigate cu jucători diferiți

Într-o zi de 26 iunie a lui 2022, Darren Cahill acorda un interviu jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport.

La acel moment, tehnicianul australian își anunța revenirea în antrenorat alături de jucătorul „care are tot ce-i trebuie pentru a fi lider mondial”.

Darren alegea să fie antrenor al lui Jannik Sinner, iar la un an și jumătate distanță italianul a cucerit Australian Open.

În vârstă de 58 de ani, Darren este lăudat duminică de mulți dintre jurnaliștii cu ștate vechi de plată în circuitul mondial al tenisului.

Cahill a reușit după triumful lui Jannik Sinner de la Australian Open 2024 să devină singurul antrenor care a cucerit 4 titluri de Grand Slam cu jucători diferiți.

Nu mai vorbim despre faptul că avem de-a face cu perioade diferite ale sportului alb.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Australian Open 2024 (cu Jannik Sinner).

De asemenea, cu toate că nu este trecut titlul în dreptul său, Darren a ajutat-o cu sfaturi și a participat chiar și la realizarea tacticii la Wimbledon 2019, turneu major care a fost câștigat de Halep (la acel moment era antrenată de Daniel Dobre).

>> Jannik Sinner și mesajul special adresat părinților săi după ce a câștigat Australian Open 2024