​Coco Gauff a făcut pasul spre semifinalele de la Australian Open 2024, sportiva din SUA având parte de un meci complicat (trei ore și șapte minute) cu Marta Kostyuk, ocupanta locului 37 mondial.

Coco GauffFoto: Frank Franklin II / AP / Profimedia

>> Jucătorul care așteaptă retragerea lui Novak Djokovic din tenis pentru a câștiga Grand Slamuri

Coco Gauff, în semifinale la Australian Open 2024 după victoria cu Marta Kostyuk

Campioană en-titre la US Open, Gauff s-a impus în trei seturi, scor 7-6(6), (3)6-7, 6-2.

Prima manșă a fost una în care Coco a revenit după ce a fost condusă cu 5-1 și a salvat două mingi de set (una la 5-2 și una la 6-5 în tiebreak). Americanca a rezistat incredibil într-un moment foarte important și a câștigat trei puncte la rând.

Situația a fost una asemănătoare și în setul secund, dar Marta a fost cea care a revenit de la 3-5 și s-a impus cu 7-3 în tiebreak.

Gauff (4 WTA) s-a desprins la 5-0 în setul decisiv, și-a pierdut o dată serviciul, dar nu a mai putut fi oprită și a obținut calificarea în semifinalele de la Melbourne.

Ambele jucătoare au avut mari probleme la serviciu și în total au fost 17 duble greșeli (8 comise de Kostyuk, 9 de Gauff). Marta a fost jucătoarea mai ofensivă și a reușit 39 de lovituri câștigătoare (doar 17 pentru Coco).

De știut:

  • Coco Gauff se va duela pentru un loc în marea finală cu învingătoarea meciului dintre Barbora Krejcikova (9 WTA) și Aryna Sabalenka (2 WTA, deținătoarea trofeului).
  • Calificarea în semifinale este cea mai bună performanță obținută de Coco Gauff la Australian Open (a mai ajuns de două ori în optimi - 2020, 2023).
  • Grație parcursului de la Melbourne, Marta Kostyuk a urcat nouă poziții în clasamentul WTA Live (se află pe 28 - cea mai bună clasare a carierei).

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre de la simplu sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.