Simona Halep va fi audiată de Tribunalul de Arbitraj Sprotiv (TAS) la începutul lunii februarie, iar dubla câștigătoare de Grand Slam se antrenează sperând că va putea reveni pe terenul de tenis.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> FOTO Colaborare nouă pentru Simona Halep, după despărțirea de Patrick Mouratoglou

Simona Halep se antrenează cu Yutaka Nakamura

După ce a apărut alături de Jez Manso (un preparator fizic din Filipine), Halep a postat acum fotografii în care se pregătește cu Yutaka Nakamura, un antrenor de forță și condiționare fizică.

„Uneori pe vapor... de cele mai multe ori la muncă”, este mesajul postat de fosta lideră WTA pe Instastory.

Niponul se descrie drept „un lider și un motivator recunoscut la nivel internațional în lumea antrenamentului sportiv de performanță” și este membru al Comitetului Olimpic Japonez.

A făcut parte din echipa Mariei Sharapova timp de șapte ani (2011-2018) și a ajutat-o să cucerească două titluri la Roland Garros (2012, 2014). Rusoaica apare și în ultima postare a japonezului de pe Instagram.

Naomi Osaka, Jennifer Capirati, Amanda Anisimova, Kei Nishikori, Denis Shapovalov, Sebastian Korda, Tommy Haas, Mary Pierce, Max Mirnyi sunt doar câteva dintre numele care au lucrat cu Nakamura.

>> Boris Becker, despre audierea Simonei Halep de la TAS: „Sunt sigur că Ion Țiriac o va ajuta”

Maria Sharapova și Yutaka Nakamura:

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”