Tribunalul de Arbitraj Sportiv a actualizat pe siteul său oficial programul audierilor din următoarele luni, iar cazul Simonei Halep (suspendată 4 ani din tenis din cauza dopajului) apare acum pe listă.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

Simona Halep va fi audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024

TAS a publicat lista tuturor cazurilor pe care le are în agendă în următoarele săptămâni, iar numele Simonei figurează în calendarul forului de la Lausanne.

Astfel, TAS va analiza suspendarea de 4 ani dictată de tribunalul independent Sport Resolutions în cazul de dopaj al Simonei Halep în perioada 7-9 februarie 2024.

Reamintim că Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie a acestui an.

Curtea elvețiană a precizat la acel moment că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

>> Patrick Mouratoglou, noi declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani