​Turneul Campioanelor 2023 a debutat duminică, iar cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii au criticat WTA pentru condițiile găsite la Cancun.

Aryna SabalenkaFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

>> VIDEO ​Cele mai bune jucătoare ale lumii și surpriza neplăcută de la Turneul Campioanelor 2023

Aryna Sabalenka, dezamăgită de condițiile de la Cancun: „Nu mă simt în siguranță”

WTA a stabilit târziu (în luna septembrie) unde va avea loc competiția în acest an și ar fi cheltuit 6 milioane de dolari pentru a construi noua arenă din Cancun, special pentru organizarea acestui eveniment.

Organizatorii nu au avut timp să pună totul la punct, jucătoarele s-au antrenat pe terenuri puse la dispoziție de hotelul unde sunt cazate, iar Sabalenka s-a declarat dezamăgită de suprafața de joc din Mexic, deși a câștigat clar meciul cu Maria Sakkari, scor 6-0, 6-1.

„Sincer, este un alt nivel de lipsă de respect din partea WTA pentru jucătoare. Uneori, nici măcar nu mă simt în siguranță să mă deplasez pe acest teren.

Nu este nivelul pe care îl aștept de la Turneul Campioanelor. Vă mulțumesc pentru această provocare cu care mă confrunt acum, de a trebui să învăț să mă adaptez rapid la condiții.

Multumesc pentru asta, dar să știți că nu este ceva la care să mă aștept de la un turneu de asemenea calibru” - Aryna Sabalenka la conferința de presă.

>> VIDEO Turneul Campioanelor 2023: Lidera mondială, victorie zdrobitoare la debut

Elena Rybakina și dificultățile întâmpinate la Turneul Campioanelor 2023: „Nu vreau să vorbesc despre teren”

Învinsă de Jessica Pegula (7-5, 6-2), Elena Rybakina a vorbit despre cum meciul a fost afectat de calitatea terenului.

„În general, nu este ușor aici. Toată lumea se luptă. Toată lumea încearcă să facă tot ce e posibil. După cum am spus, nu prea sunt mulțumită de condițiile și de organizarea turneului. Despre teren, nu prea vreau să vorbesc. Dar desigur, nu e bine. Cu siguranță nu pentru Turneul Campioanelor.

Pentru că totul a întârziat și nu a fost timp să se repare nimic. Calitatea partidei nu a fost cea mai bună din cauza terenului. Dar, așa cum am spus, am încercat să fac tot posibilul” - Elena Rybakina, după meciul cu Jessica Pegula.

De știut despre Turneul Campioanelor 2023

Turneul Campioanelor 2023 are loc în perioada 29 octombrie - 5 noiembrie, pe hard, la Cancun, Mexic. Are premii totale în valoare de $9.000.000, la start se află cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, iar campioana en-titre este Caroline Garcia (nu s-a calificat la ediția din acest an).

​Grupa Bacalar

1. Aryna Sabalenka (favorită 1) 1 victorie (2-0 setaveraj)

2. Jessica Pegula (5) 1 (2-0)

3. Elena Rybakina (4) 0 (0-2)

4. Maria Sakkari (8) 0 (0-2)

Grupa Chetumal

1. Iga Swiatek (2)

2. Coco Gauff (3)

3. Ons Jabeur (6)

4. Marketa Vondrousova (7).