Rafael Nadal și Patrick Mouratoglou au vorbit despre cât de importante sunt titlurile de Grand Slam pentru Novak Djokovic (sârbul conduce în această ierarhie, cu 24), iar liderul clasamentului ATP a comentat declarațiile făcute de marele său rival și de antrenorul Simonei Halep.

Novak Djokovic si Rafael NadalFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic, răspuns pentru Rafael Nadal: „Îl respect, dar nu sunt de acord cu el”

Nadal a afirmat că pentru Djokovic ar fi fost mult mai frustrant să nu fie jucătorul cu cele mai multe Grand Slamuridin istorie, iar sârbul s-a rezumat la a spune că nu este de acord cu părerea rivalului său iberic.

„Am văzut că declaraţia lui a devenit virală, multă lume a vorbit despre asta. Toată lumea are dreptul la o opinie, cum interpretezi pe altcineva într-un anumit context. Asta e tot ce pot să spun. Rafa e un mare campion şi îl respect şi admir foarte mult.

Îl respect pentru că e cel mai mare rival al meu şi pentru că este un jucător care a contribuit din plin la jocul meu şi rezultatele pe care le-am obţinut.

Nu am nici cea mai mică intenţie de a vorbi într-un mod negativ despre el sau despre Roger Federer. Respectul meu depăşeşte orice părere negativă pe care aş putea să o am.

Din nou, aceasta este părerea lui Rafa şi, bineînţeles, nu sunt de acord. Am opinia mea, dar nu vreau să dezvolt. Nu e nevoie de asta” - Novak Djokovic, citat de Tennis Majors.

Novak Djokovic îl contrazice pe Patrick Mouratoglou: „Jocurile Olimpice înseamnă foarte mult pentru mine”

Într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, Mouratoglou a afirmat că pentru cei mai mulți jucători de tenis„un Grand Slam este de 100 de ori mai important decât Jocurile Olimpice”.

Djokovic nu este de acord cu antrenorul francez și spune că va încerca să obțină aurul la JO 2024, singurul titlu care lipsește din palmaresul impresionant al sârbului (la JO 2008 a obținut o medalie de bronz).

„I-am văzut cuvintele și nu sunt deloc de acord cu el. Jocurile Olimpice sunt cel mai vechi eveniment sportiv care există. Orice sport care este olimpic plasează Jocurile, cel puțin după părerea mea, ca una dintre prioritățile sale cele mai mari.

Este unul dintre cele mai înalte onoruri pe care le poate avea un atlet, îţi reprezinţi țara la Jocurile Olimpice.

Se joacă o dată la patru ani și, în acest sens, s-ar putea să nu fie o prioritate pentru mulți jucători. Sunt de acord cu Patrick în acest sens: atitudinea multor jucători la Jocurile Olimpice, în special a celor cu clasamente slabe, nu este aceeaşi ca într-un Grand Slam.

Sunt de acord, este adevărat, dar personal nu sunt de acord cu asta, pentru că Jocurile înseamnă foarte mult pentru mine. Sper să pot aduce o altă medalie Serbiei” - Novak Djokovic, potrivit Punto de Break.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1. Novak Djokovic 24

2. Rafael Nadal 22

3. Roger Federer 20 (retras din tenis).