Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări). La un an distanță, Halep încă așteaptă decizia din procesul de dopaj în care este implicată.

Simona Halep si Daria SnigurFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Pe arena Louis Armstrong, Halep o întâlnea pe necunoscuta Daria. La capătul unui meci care a durat o oră și 40 de minute, jucătoarea din Ucraina avea să se impună, scor 6-2, 0-6, 6-4.

De la acel moment multe s-au schimbat: Daria (21 de ani) nu a mai avut vreun rezultat notabil, în timp ce Simona nu a mai jucat vreun meci oficial fiind în continuare suspendată pentru dopaj.

US Open 2023: Simona Halep vs Daria Snigur, rezumat

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, despre calvarul așteptării audierilor pentru dopaj: „De fiecare dată primeam o lovitură puternică”

>> Sfatul primit de Simona Halep după ce a așteptat două luni verdictul în procesul de dopaj

>> Simona Halep și așteptarea verdictului în cazul de dopaj: „Până la final de august nu o sa am nicio decizie”

>> Ilie Năstase, pensia specială de militar și comparația cu Simona Halep: „Nu m-a depășit niciodată pe mine”