Shuai Zhang a început să plângă și s-a retras din meciul cu Amarissa Kiara Toth de la WTA Budapesta, după ce sportiva din Ungaria a șters urma lăsată de minge după o decizie controversată a arbitrului.

Amarissa Kiara TothFoto: Attila Volgyi / Xinhua News / Profimedia

Amarissa Toth, detestată de colegele din WTA: „Un comportament absolut dezgustător”

Deja supărată după ce s-a certat cu arbitrul de scaun, Shuai (favorită 2) a cedat în momentul în care Toth a șters urma cu piciorul și nu a vrut să mai continue partida. Chinezoaica a fost huiduită de public, iar Amarissa a sărbătorit ridicând mâinile.

Toth (548 WTA, beneficiară a unui wildcard) a afirmat că Zhang (45 WTA) a exagerat într-o situație care s-a „întâmplat de mii de ori” în tenis.

„Cred sincer că e vina ei, și-a căutat-o. Nu am înțeles de a făcut atâta tam-tam într-o situație în care voia doar să întoarcă în favoarea ei decizia arbitrului. Nu înțeleg de ce nu a acceptat-o. Singură și-a creat problemele. Sunt mii de astfel de cazuri” - Amarissa Toth pentru Radio Kossuth.

Zhang le-a mulțumit celor care i-au luat partea pe rețelele de socializare, iar colegele din circuitul WTA s-au declarat dezgustate de gestul sportivei din Ungaria (cu origini în Bangkok, Thailanda).

„Un comportament absolut dezgustător. Shuai este o persoană mai bună decât mulți dintre noi pentru că a strâns mâna arbitrului și a acelei fete” - Ajla Tomljanovic (63 WTA).

„Sunt șocată de nivelul de lipsă de respect din partea acestei fete... Dacă o voi vedea mâine, îi voi spune cât de dezgustată sunt” - Ellen Perez (9 WTA la dublu).