Iga Swiatek s-a oprit în sferturile turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă de Elina Svitolina, scor 5-7, 7-6(5), 2-6. Chiar dacă a fost dezamăgită de felul cum a jucat, Iga nu a ratat ocazia de a-și felicita adversara.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>>> Elina Svitolina, reacție genială după ce a eliminat-o pe Iga Swiatek la Wimbledon

Iga Swiatek poate pierde primul loc în ierarhia WTA

Deși era principala favorită a turneului de la Wimbledon, Iga Swiatek a fost eliminată în sferturi de Elina Svitolina, deținătoarea unui wildcard.

Lidera WTA trecuse în optimi cu mari emoții de Belinda Bencic, după ce salvase două mingi de meci, iar acum în sferturi a dat peste o jucătoare agresivă și foarte bine pregătită din punct de vedere fizic.

După acest eșec, Iga Swiatek ar putea pierde și primul loc în ierarhia WTA, asta dacă Aryna Sabalenka va reuși să ajungă în finală la All England Club.

La finalul disputei pierdute cu Svitolina, Iga a încercat să găsească explicații pentru evoluția sa, dar a avut și un mesaj superb pentru adversara ei.

„Cu siguranță nu este ușor să-mi exprim sentimentele chiar acum, pentru că am pierdut și nu sunt fericită. Știu că am dat totul. Poate că nu a fost cea mai bună performanță a mea azi, dar și Elina a jucat foarte bine. Deci felicitari pentru ea.

Nu am simțit că aș putea juca cel mai bun joc al meu azi. Dar am făcut totul în condițiile astea.Ei bine, cu siguranță forehandul meu nu a fost cel mai bun. Încă voi lucra la el. Dar sincer, îmi este greu să spun un lucru care a eșuat exact.

Cred că Elina a jucat în general agresiv și a pus totul în fiecare lovitură.Am simțit că ea joacă altfel decât înainte, decât atunci când jucam pe zgură acum câțiva ani. Cu siguranță am făcut niște greșeli pe care nu ar trebui să le fac. De aceea am pierdut. Dar ea a pus și presiune pe mine, cred.

Cred că, în general, privind cariera ei, a avea un titlu de Grand Slam ar fi destul de uimitor pentru ea. S-a întors după ce a devenit mamă.Cred că da, o să o susțin, mai ales că ne placem ca oameni.

I-am spus la fileu că sper să câștige acest turneu.Știi cum este în tenis: este greu să câștigi un Grand Slam. Știu că ea își dorește foarte mult. Așa că o voi sprijini, da.” - a spus Iga Swiatek.