Elina Svitolina a produs surpriza în sferturile turneului de la Wimbledon și a eliminat-o pe Iga Swiatek, lidera mondială și principala favorită, scor 7-5, 6-7(5), 6-2.

Elina SvitolinaFoto: Mic Smith / AP / Profimedia

Elina Svitolina se va delecta cu o bere și un masaj după succesul cu Iga Swiatek

Elina Svitolina a primit un wildcard pentru a putea juca la această ediție a Wimbledon, iar cea mai titrată jucătoare a Ucrainei i-a recompensat pe fani cu vârf și îndesat.

Svitolina a eliminat-o în sferturi pe Iga Swiatek, principala favorită, după un joc solid pe iarba londoneză.

Ucraineanca o va întâlni în semifinale pe Marketa Vondrousova, dar până atunci, aceasta o oferit o declarație memorabilă.

Svitolina a descris cu greu meciul cu Iga Swiatek, fiind vizibil emoționată, însă a povestit și cum se va răsfăța după succesul răsunător contra liderei WTA.

„Nu-mi dau seama ce se întâmplă acum, e cu adevărat incredibil! Sunt foarte, foarte fericită că am avut șansa să joc aici din nou, a fost un meci incredibil, nu a fost ușor astăzi să joc împotriva Igăi, e liderul mondial, e o jucătoare greu de înfruntat, care luptă mereu, dar a fost un meci de necrezut și mă bucur că am reușit să câștig.

Iga nu este doar o mare campioană, este și un om incredibil, e unul dintre primii oameni care i-au ajutat pe ucraineni și a fost de mare ajutor pentru Ucraina. Cu siguranță nu e ușor să joci împotriva cuiva cu care împărtășești atâtea momente, cred că nici pentru ea nu a fost ușor.

De aceea sunt foarte mândră de ce am reușit, vă mulțumesc că m-ați susținut, a fost incredibil! Dacă cineva mi-ar fi spus acum câteva zile că o să fiu aici (n.r. în semifinale), i-aș fi spus că nu e în toate mințile!

(N.r. Cum o să sărbătorești?) În primul rând, o să beau o bere probabil. O să mă bucur cu echipa mea, o să merg să fac un masaj și o să mă pregătesc pentru următorul meci.” - a spus Svitolina.