De 7 ori campion la Wimbledon în carieră, Novak Djokovic nu a avut niciun fel de problemă în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de anul acesta. Fostul lider mondial a trecut în 3 seturi de Pedro Cachin și s-a calificat în runda a doua.

Novak DjokovicFoto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic, debut cu dreptul pe iarba de la Wimbledon

Novak Djokovic a debutat cu dreptul la ediția din acest an de la Wimbledon și l-a învins fără mari probleme pe argentinianul Pedro Cachin, scor 6-3, 6-3, 7-6(4).

Fostul lider mondial a câștigat cu lejeritate primele două seturi, însă a a întâmpinat ceva dificultăți în al treilea act, unde a fost nevoie de tie break.

La finalul disputei, Nole a purtat un discurs în stilul său caracteristic. Multiplu campion la Wimbledon, Djokovic și-a lăudat adversarul și a precizat că se simte foarte norocos și pregătit de un nou triumf pe celebra iarbă.

Meciul a fost și întrerupt din cauza ploii și a fost nevoie ca acoperișul arenei să fie tras pentru ca duelul să poată continua.

„A fost cu siguranță frustrant pentru toată mulțimea care aștepta să ieșim pe teren. Amândoi am vrut să jucăm, dar știți că nu erau condițiile atât de bune sub acoperiș. Odată ce acoperișul a fost deschis, a fost o poveste diferită, după cinci, zece minute eram afară, în templul tenisului, și era cu adevărat special.

Wimbledon este a doua mea casă în ceea ce privește istoria și tradiția. Am spus-o de multe ori de-a lungul carierei că venirea la Wimbledon a însemnat visul meu de a câștiga.

Visul copilăriei mele a devenit realitate în 2011 și știți că în fiecare an mă întorc cu acele amintiri și cu visul că Serbia va câștiga cel mai mare și cel mai important turneu de tenis din lume. Sunt binecuvântat, este un sentiment minunat să fiu aici!

Aplauze pentru Pedro Cachin, pentru spectacolul oferit de el azi. Mai ales în setul al treilea a servit foarte bine, a fost extrem de precis și nu a fost ușor să îl opresc la serviciu. A fost prima dată când m-am întâlnit cu el, este un jucător tânăr și de perspectivă, foarte puternic, care a arătat că poate juca bine pe iarbă.

Pentru mine meciul de deschidere întotdeauna este un pic complicat, pentru că pe iarbă este diferită mișcarea, stilul de joc, tactica și ai nevoie de timp pentru a te adapta.

Am făcut-o însă destul de bine în ultimii ani și nu există niciun motiv să nu cred că o pot face din nou. Merg pas cu pas și sper că voi ridica nivelul tenisului cu voință. Vă mulțumesc foarte mult!” - a spus Novak Djokovic.