​Irina Begu este în turul doi de la Roland Garros, fază a Grand Slamului unde va da peste Sara Errani (finalistă pe Chatrier la ediția din 2012). Sportiva noastră a vorbit despre viitoarea adversară, despre unde s-a făcut diferența contra unguroaicei Anna Bondar, dar și despre întrebarea la care nu ar vrea să mai răspundă.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina Begu nu vrea să i se mai amintească despre faptul că este cea mai bună jucătoare din România

Irina și-a făcut apariția târziu la conferința de presă (după ora 10, ora Parisului) după ce a încheiat recuperarea și toate acțiunile necesare după meciul cu Anna Bondar (câștigat, scor 6-4, 6-2, după o oră și 39 de minute).

Sportiva a răspuns întrebărilor HotNews.ro despre meciul cu unguroaica, despre viitoarea adversară și a menționat și întrebarea la care nu-i place să răspundă: cum se simte din postura de cea mai bună jucătoare a României?

Dar să le luăm pe rând.

Despre Sara Errani, viitoare adversară de la Roland Garros 2023

De-a lungul timpului, Irina și Sara s-au întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, scorul fiindu-i favorabil peninsularei, 3-2. Trebuie însă menționat că Begu s-a impus în ultimele două partide, ambele jucate pe zgură, suprafață existentă și la Paris.

„Cu siguranță va fi un meci greu, încerc să nu mă uit atât de mult la adversară, să mă uit la mine și să gestionez lucrurile mele. Fiecare meci în parte este greu, mai ales unul de Grand Slam.

Da, normal că ne știm destul de bine, am jucat cred chiar la București (n.r. la turneul 125k din vara anului trecut) ultima oară cu ea, dar fiecare meci este diferit, sunt lucruri noi.

Știu cum să o joc, dacă vorbim din punct de vedere tactic, dar vom vedea cum va fi” - Irina Begu, pentru HotNews.ro.

Simți o presiune suplimentară pentru că ești în acest moment jucătoarea cea mai bună din România?

Irina este conform clasamentului mondial cea mai bună jucătoare a României, dar sportiva spune că nu îi place neapărat această catalogare. Își propune să nu se gândească prea mult la acest lucru și încearcă să-și vadă de joc și de planurile gândite cu echipa sa.

„Nu, nu (n.r. că nu simte o presiune suplimentară că este cea mai bună jucătoare a României și pe lista favoritelor de la Paris). Nu vreau să mă mai întrebați lucrurile astea. Nu contează că sunt unu, doi, trei, pentru mine important este să fiu eu bine și să fiu sănătoasă” - Irina Begu, pentru HotNews.ro.

Despre cât de mult a contat experiența la meciul cu Anna Bondar

La finalul partidei cu unguroaica, Irina a recunoscut ceea ce HotNews.ro scrisese în cronica partidei de pe Terenul 12: experiența a contat enorm și a făcut până la urmă diferența după o partidă în care sportiva noastră a avut unele pasaje în care a fost, totuși, departe de nivelul ei cel mai bun.

„Da, cu siguranță că acum contează și experiența pe care o am, mai am un pic și fac 33 de ani, deja sunt spre sfârșitul carierei, așa că e importantă experiența.

Mai ales în momente de genul acesta să fructific acest avantaj. În primul set a fost cu siguranță o bătălie mai mult din punct de vedere mental, cel puțin pentru mine.

După care a venit și jocul, iar în debut am fost mult prea pasivă. Dar, da, ambele au contat (și experiența, dar și jocul care a fost altul în setul al doilea)”, a conchis Irina Begu.

  • În turul al doilea, Irina va da peste o finalistă de Roland Garros (la ediția din 2012): Sara Errani (36 de ani, fostă ocupantă a locului 5 mondial).
  • De-a lungul timpului, Begu și Errani s-au întâlnit de cinci ori, scorul fiind 3-2 în favoarea italiencei.
  • Grație succesului din runda inaugurală, Irina Begu va fi recompensată cu 97.000 de euro și 70 de puncte în ierarhia WTA la simplu.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> FOTO 5 ani de la titlul Simonei Halep - Cât s-a schimbat lumea tenisului, dar mai ales complexul de la Roland Garros

>> Imagini spectaculoase - Fanii au luat cu asalt complexul de la Roland Garros în prima zi de concurs

>> FOTO Ion Țiriac alături de fiul său și de Sorana Cîrstea pe Philippe Chatrier

>> Imaginea zilei: Și totuși Serena Williams este „prezentă” la Roland Garros