Daniel Niculae a fost ridicat de forțele de ordine în dimineața zilei de joi. Președintele Rapidului a fost audiat într-un dosar vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, și distrugere.

Daniel NiculaeFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

>> SuperLiga: Amenzi drastice după derbiul Craiovei și Rapid - FCSB

UPDATE 19:00 Daniel Niculae va fi cercetat în libertate. Ceilalți 16 suspecți din dosar au fost reținuți, a anunțat Parchetul Tribunalului București.

Fostul atacant a fost ridicat de forțele de ordine, iar o primă declarație despre cele întâmplate a fost oferită de Dan Șucu, patronul giuleștenilor.

„Am primit un telefon de la avocatul clubului care mi-a spus că președintele nostru a fost ridicat de mascați. E un dosar care are legătură cu arme, muniții. Chiar nu are sens!

Chiar nu înțeleg despre ce poate să fie vorba. Eu ştiu că ultimul eveniment pe care l-am avut împreună a fost superb.

Nu cunosc detalii, probabil vor apărea într-o perioadă foarte scurtă. Dar nu văd cum ar putea să nu aibă legătură cu fotbalul” - Dan Șucu, la emisiunea AS.ro LIVE.

Surse Gsp.ro vorbesc despre faptul că reprezentați ai Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au venit pentru a-l duce la audieri pe președintele Rapidului, motivul fiind legat de materialele pirotehnice introduse în stadion de fanii Rapidului la meciul cu FCSB (câștigat cu 4-0).

Conform unor surse judiciare citate de News.ro, Daniel Niculae are calitatea de suspect.

Daniel Niculae a părăsit sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică după aproximativ două ore, urmând să fie cercetat în stare de libertate.

Sursele Gsp.ro vorbesc despre faptul că Liviu Ungurean (cunoscut drept „Bocciu”), liderul galeriei giuleștene, este acuzat că a inițiat alături de alte trei persoane un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat alte 13 persoane din galerie.

Scopul ar fi fost săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii publice, prelucrarea, deținerea, folosirea și transportul de materiale pirotehnice pe care să le folosească la meciurile Rapidului și pe care să le arunce în teren.

Anchetatorii mai susțin că această grupare ar fi beneficiat de sprijin din partea unori angajați ai Rapidului.

Vorbim despre un dosar instrumentat de procurorii DIICOT.

Comunicatul Poliției despre cazul în care este implicat Daniel Niculae, președintele Rapidului

„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Parchetul Tribunalului București aduce completări în cazul perchezițiilor care vizează FC Rapid: o ușă secretă în spațiul sanitar destinat bărbaților.

„În urma controlului pirotehnic efectuat în data de 29.10.2023 în Peluza Nord, secțiunea 119-120, în spațiul sanitar destinat bărbaților, spațiul gol de sub peluză, au fost depistați 4 saci ce conțineau 371 articole pirotehnice (petarde, fumigene, torțe), combinezoane de culoare neagră și măști din plastic.

Pentru a putea introduce obiectele în acest spațiu, membrii grupării au disimulat o ușa în peretele acoperit cu faianță, în spațiul sanitar.

Este în spațiul sanitar destinat bărbaților - Peluza Nord, secțiunea 119-120. Pentru accesul în acest spațiu gol, aceștia au disimulat o ușa în peretele acoperit cu faianță” - Parchetul Tribunalului București.

În vârstă de 41 de ani, Daniel Niculae ocupă funcția de președinte al Rapidului începând din anul 2021. S-a retras din sportul de performanță tot din tricoul giuleștenilor, în 2018.

De-a lungul carierei, Niculae a evoluat pentru Rapid, Auxerre, AS Monaco, AS Nancy, Kuban Krasnodar și Astra Giurgiu.

A îmbrăcat de 39 de ori tricoul naționalei României, pentru care a reușit și 9 goluri.

>> Ce au găsit procurorii în urma perchezițiilor din dosarul care vizează clubul Rapid București