​CFR Cluj a făcut o tradiție din vânzarea de jucători spre echipele din străinătate, iar conducerea ardelenilor este gata să dea o nouă lovitură de proporții.

Philip Otele Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Marius Lăcătuș a dezvăluit care este transferul iernii în SuperLiga României

CFR Cluj se așteaptă să îl vândă pe Philip Otele cu 3 milioane de euro

Sosit în vara anului 2023 liber de contract după despărțirea de UTA, Philip Otele a impresionat în tricoul CFR-ului, iar evoluțiile sale au atras interesul cluburilor din Franța și Germania.

Cotat la un milion de euro conform Transfermarkt, acesta a marcat de 9 ori și a oferit 6 pase de gol în actualul sezon al SuperLigii României.

Conducerea ardelenilor speră ca Otele să devină următorul produs de export al clubului, însă Cristi Balaj a subliniat faptul că pentru nigerian nu au ajuns încă oferte pe placul lui Neluțu Varga.

„Ofertele vin în perioada de transferuri. Toți jucătorii care au avut oferte pentru care clubul a fost mulțumit, au fost transferați.

Este un an de tranziție și pentru a redresa și însănătoși clubul din punct de vedere financiar.

Nu este normal ca finanțatorii să vină cu bani de acasă și nu este vorba doar de CFR.” - a transmis Cristi Balaj, potrivit Digi Sport.

Stuttgart și Bordeaux sunt echipele care s-au interesat în ultimul timp de Otele, iar impresarul Bogdan Apostu crede că CFR Cluj poate primi măcar trei milioane de euro în schimbul fotbalistului nigerian.

„Suma de transfer depinde de randamentul lui până la finalul sezonului. Dar cred că suma corectă este 2,5-3 milioane de euro, plus procente.

CFR îl va lăsa să plece dacă primește sumele astea. Băiatul a demonstrat că are valoare. A venit de nicăieri și s-a impus la UTA, apoi la CFR. E meritul lui.” - a fost mesajul acestuia, conform GSP.

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB 55 puncte

2. Rapid București 48

3. CFR Cluj 45

4. Farul Constanța 40

5. Universitatea Craiova 39

6. Petrolul Ploiești 35

7. FC Hermannstadt 34

8. Universitatea Cluj 34

9. UTA Arad 34

10. Sepsi Sf. Gheorghe 33

11. Oțelul Galați 31

12. U Craiova 1948 30

13. Poli Iași 28

14. FC Voluntari 27

15. Dinamo București 22

16. FC Botoșani 20.