​Dinamo a petrecut un singur an în Liga 2 la fotbal, dar jucătorii care au contribuit la revenirea în SuperLiga României nu au mai impresionat în acest sezon și doi dintre ei au părăsit marți gruparea bucureșteană.

Jucatorii echipei Dinamo BucurestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Lamine Ghezali și Gorka Larrucea au plecat de la Dinamo București

Astfel, Lamine Ghezali (13 goluri în sezonul trecut) s-a transferat marți la Levadiakos FC (liga secundă a Greciei), iar Gorka Larrucea și-a reziliat contractul.

„Dinamo 1948 București și Levadiakos FC au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al jucătorului francez Lamine Ghezali (24 de ani) la clubul din liga secundă a Greciei.

Lamine Ghezali a jucat 21 de meciuri în acest sezon competițional pentru Dinamo, 17 în SuperLigă și 4 în Cupa României. Fotbalistul nu a mai intrat în planurile tactice ale antrenorului principal Željko Kopić.

'Pentru mine, Dinamo a fost o etapă importantă în carieră, am realizat lucruri frumoase aici. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult în acest sezon. Dinamo merită să rămână în prima ligă! Le urez succes băieților și sunt alături de club, de suporteri, de toți dinamoviștii!', a spus Ghezali după semnarea actelor de transfer.

Golgheter al echipei noastre în sezonul trecut, cu 13 reușite în toate competițiile, Lamine Ghezali a adunat 52 de jocuri în tricoul alb-roșu”, a anunțat clubul Dinamo.

  • Dinamo se află pe locul 15 în clasamentul SuperLigii, cu 16 puncte adunate în 23 de etape.

„Dinamo 1948 București și mijlocașul spaniol Gorka Larrucea au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, anunță clubul nostru prin intermediul paginilor oficiale de comunicare.

Transferat în vara anului 2022, într-un moment de reorganizare pentru echipa noastră în Liga 2, Gorka Larrucea a fost unul dintre artizanii promovării în SuperLigă, 23 de meciuri și 5 goluri în tricoul alb-roșu.

În acest sezon, Gorka Larrucea a adunat 16 partide și un singur gol pentru Dinamo în ambele competiții interne, SuperLiga și Cupa României, iar de la începutul anului nu a mai intrat în planurile tactice ale antrenorului Željko Kopić.

'M-am simțit foarte bine la Dinamo, m-am încărcat mereu cu sprijinul suporterilor și mă bucur că am făcut parte dintr-o echipă frumoasă. Viața în fotbal nu înseamnă însă doar realizări, vine un moment în care drumurile ne despart. Am înțeles alegerea tehnică, merg mai departe într-o altă etapă pentru cariera mea și nu pot decât să le țin pumnii băieților să reușească salvarea! Mulțumesc, Dinamo!', a fost mesajul lui Gorka Larrucea la despărțirea de Dinamo.

SuperLiga, clasamentul după 23 de etape

1. FCSB 50 puncte

2. CFR Cluj 39

3. Rapid București 39

4. Farul Constanța 36

5. Universitatea Craiova 34

6. Sepsi Sf. Gheorghe 33

7. FC Hermannstadt 32

8. Universitatea Cluj 32

9. Petrolul Ploiești 31

10. Oțelul Galați 28

11. U Craiova 1948 27

12. UTA Arad 27

13. Poli Iași 26

14. FC Voluntari 25

15. Dinamo București 16

16. FC Botoșani 15.