​Kosovarul Albion Rrahmani s-a accidentat grav în timpul partidei cu Andorra, iar atacantul echipei Rapid București va lipsi o perioadă îndelungată de pe terenul de fotbal.

Albion RrahmaniFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Albion Rrahmani va lipsi cel puțin trei luni, după ce a suferit o fractură la gleznă

Titular pentru prima oară la echipa națională, Rrahmani s-a accidentat în minutul 66 și a fost scos cu targa de pe teren.

Potrivit Federației de Fotbal din Kosovo, Rrahmani a suferit o fractură la glezna dreaptă și va trebui să fie operat. De obicei, un jucător are nevoie de trei luni de recuperare după o asemenea accidentare.

„În timpul meciului dintre Andorra și Kosovo, din preliminariile Euro 2024, atacantul Albion Rrahmani a suferit o accidentare și a fost trimis imediat să efectueze examinări medicale în spitalul din Andorra La Vella. În urma testelor, s-a determinat că are o fractură la glezna dreaptă și va efectua o operație.

Toți coechipierii și staff-ul echipei naționale au fost afectați de accidentarea suferită de Albion, dar se așteaptă să depășească cu bine perioada de reabilitare și să revină și mai puternic pentru a-și arăta talentul la nivel internațional.

FFK este determinată să se implice în refacerea lui Albion și lucrează îndeaproape cu clubul său, Rapid București, și experți medicali pentru a ne asigura că operația și recuperarea vor fi cât mai reușite” - Federația de Fotbal din Kosovo.

În tricoul Rapidului, Rrahmani a înscris 6 goluri (trei „duble”) în 6 meciuri de SuperLiga.

Dan Șucu și accidentarea lui Albion Rrahmani: „Trebuie să ai inimă tare când intri în fotbal”

Verdictul medicilor a fost unul mai grav decât se așteptau giuleștenii. Dan Șucu, președintele Rapidului, explicase că atacantul va fi adus cât mai rapid în țară pentru a începe recuperarea.

„Este o veste proastă, evident, pentru noi. Sperăm ca lucrurile să nu fie atât de grave precum s-au prezentat aseară. Când am auzit… Trebuie să ai inimă tare când intri în fotbal pentru că apar tot felul de surprize neplăcute, când nu te aștepți.

De azi-noapte suntem în contact permanent cu agentul jucătorului, Rrahmani este în drum spre casă, vom face toate demersurile necesare ca în această seară să ajungă la București. Dacă va fi cazul, îi vom trimite și un avion privat.

Timpul este esențial. Să îl aducem cât mai repede la București, să vedem ce are și să înceapă recuperarea. Este drum de 12 ore de la Priștina la București. Nu se pune problema ca el să vină cu mașina.

De aceea vă spun că o să găsim orice fel de soluție ca să îl punem pe avion și să îl aducem la București. Pentru că lucrurile acestea contează foarte mult și timpul în care trebuie să rezolvăm este foarte scurt” - Dan Șucu, citat de Fanatik.