Dragoș Iancu (FC Hermannstadt) s-a accidentat grav după un duel cu Valentin Țicu (Petrolul Ploiești), iar Dani Coman (președintele clubului din Sibiu) a acuzat gruparea prahoveană de șantaj.

Dragos Iancu Foto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Clubul Hermannstadt, decizie surprinzătoare în cazul lui Dragoș Iancu, după accidentarea gravă

Dani Coman: „Țicu s-a dus la Iancu să-i spună că-i dă 1.000 de euro pe lună”

Căpitanul Petrolului nu a evoluat în ultimele trei meciuri, l-a vizitat pe Iancu la spital și așteaptă în continuare decizia Comisiei de Disciplină.

Coman afirmă că Țicu i-ar fi oferit o sumă de bani lui Iancu pentru ca acesta să-l ajute să nu primească o suspendare drastică.

„L-am văzut în vestiar pe Țicu și era distrus, dar trebuie să înțelegem că sunt anumite faulturi care pot distruge cariera și viața celorlalți. Pentru ce? Pentru un fault?

Ei dacă erau un club corect care se respectă veneau și spuneau: 'Cât costă operația? 5.000 de euro? Plătim noi operația'. Nu să iasă prin ziare și să spună că Hermannstadt a trimis foaie la comisii. Nu a trimis Hermannstadt și nici nu a promis sau a spus că vor trimite foaie la comisii.

Dacă vor să influențeze comisia, să o facă pentru că-i duce capul, nu cu mizerii de spatele blocului. Noi le-am depășit pe astea de mult.

Din punctul meu de vedere, a fost o presiune și o mizerie pe care au scos-o ei prin presă. În ultima zi înainte de comisie, s-a dus Țicu la Dragoș la spital să-i spună că îi dă 1.000 de euro pe lună, dar că-i trebuie o foaie să nu-l suspende.

Păi ce înseamnă șantajul ăsta? Dacă vrei să ajuți un jucător, tu Țicu sau clubul Petrolul, te duci și spui: 'Îți dau 1.000 de euro. Nu mă interesează că-mi dă 10 etape, că-mi dă 40 etape'. Îți dau că așa consider eu, că așa e omenește, nu?

Putem să-i dăm și noi 1.000 de euro, chiar mai mult. Nu suntem cei mai bogați, dar nici nu ne vindem la primul colț de stradă.

Lumea trebuie să înțeleagă. Dacă vrei să ajuți un om, îl ajuți fără să-l șantajezi, fără să-i ceri ceva la schimb. Sunt oameni acolo de la care aveam pretenții, dar au demonstrat că sunt mediocrii și în gândire, și în exprimare.

Noi suntem milogi? Putea să-i dea 10.000 de euro, 20.000 de euro, copilul i-a spus: 'Vorbiți cu Dani Coman'. Nu m-au sunat.

(Dragoș Iancu) E un copil senzațional, un copil educat, care rămâne după fiecare antrenament, care vine înainte de antrenament și lucrează în sala de forță. Sunt convins că o să revină pe teren. Îmi este foarte drag și mi-a fost drag de el tot timpul. Vorbește frumos, nu-l auzi înjurând. Poți vorbi cu el și altceva, nu doar fotbal” - Dani Coman, președintele clubului FC Hermannstadt, citat de Fanatik.

Operat pentru o fractură deschisă de peroneu, Dragoș Iancu a părăsit spitalul din București și va începe perioada de recuperare, iar doctorii sunt optimiști că la începutul anului viitor va reveni la antrenamente.