Universitatea Cluj a anunțat duminică faptul că Alexandru Cîmpanu va juca până la sfârșitul acestui sezon sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, fiind împrumutat de la Universitatea Craiova.

George Cimpanu (CSU Craiova)Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexandru Cîmpanu nu înțelege motivul pentru care Laurențiu Reghecampf l-a scos din lot

Ioan Ovidiu Sabău a revenit pe banca Universității Cluj, iar acesta a cerut noi jucători după eșecul suferit în fața Politehnicii Iași (2-0).

Conducerea s-a mișcat repede, iar duminică i-a transferat pe Andrei Peteleu de la CFR Cluj și Alexandru Cîmpanu de la Universitatea Craiova.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani adus din Bănie a declarat că este încântat de faptul că va juca la o altă echipă, având șansa de a bifa mai multe minute, însă s-a declarat nedumerit de felul cum au decurs lucrurile, el nefiind anunțat până la momentul oficializării mutării de acest transfer.

„Eu cred că era programat de ceva timp, dar eu am aflat chestia asta aseară, nu am avut habar de absolut nimic sau dacă chestia de a nu mă lua în lot a avut treabă cu împrumutul acesta.

Da, eu îmi doream oricum să plec să joc, cu atât mai mult la U Cluj, este, la fel, club de tradiție și am și foarte mulți colegi vechi care sunt acolo.

Nu mi s-a dat nicio explicație, chiar până în momentul de față nu știu de ce nu am făcut parte din lot, habar nu am.

În legătură cu chestia cu pregătitul... cam toată lumea, cine mă cunoaște și cine știe cum sunt, știe că sunt un jucător profesionist și că mereu când sunt la antrenament sau la meci oficial, dau tot ce am mai bun.

Asta nu poate fi decât ca o scuză. Ok, la meciul cu Farul nu a excelat nimeni, dar, din punctul meu de vedere și din ce au văzut mai mulți oameni din afara terenului, chiar nu am intrat rău.” - a declarat jucătorul cotat la 800.000 de euro, potrivit Digi Sport.

U Cluj l-a transferat și pe Lucas Masoero

Universitatea Cluj a continua campania de achiziții, iar luni l-a prezentat oficial pe fundașul argentinian Lucas Masoero.

În vârstă de 28 de ani, jucătorul a semnat un contract valabil pe două sezoane cu U Cluj și a evoluat ultima oară în tricoul celor de la Pari Nizhny Novgorod.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu un fundaș central argentinian Lucas Masoero.

Apărătorul sud-american de 28 de ani a semnat un contract pe doi ani și ajunge la “U” după ce, în ultimele două sezoane, a fost o prezență constantă în primul unsprezece al FC Pari Nizhny Novgorod, pentru care a jucat în 58 de partide.

Noul nostru fundaș central a evoluat până acum la Independiente Rivadavia și CD Maipu în țara natală, Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria) și FC Pari Nizhny Novgorod (Rusia). Are 48 de meciuri în prima ligă din Bulgaria și 51 în primul eșalon din Rusia.

În sezonul 2019/2020 a cucerit Cupa Bulgariei și în 2020/2021 a pus mâna pe Supercupa Bulgariei.

Îi spunem noului nostru fundaș central “Bine ai venit la Cluj!” și îi urăm evoluții cât mai bune în alb-negru!” - se arată în comunicatul oficial al clubului.