Universitatea Craiova anunță transferul jucătorului Jasmin Kurtic. Mijlocaș central, slovenul a jucat de-a lungul carierei aproape 300 de meciuri în Serie A și a trecut pe la echipe precum Parma, Sassuolo, Torino, Fiorentina și Atalanta.

Jasmin KurticFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mijlocașul Jasmin Kurtic, noul jucător al Universității Craiova

În vârstă de 34 de ani, Kurtic are o cotă de piață de €1 milion conform Transfermarkt.

„Știința a adus în Cetatea Băniei un internațional sloven cu aproape 300 de meciuri în Serie A. Mijlocașul central Jasmin Kurtic a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe un an.

Noul metronom de la mijlocul terenului deține o carte de vizită bogată: a evoluat la formații precum Parma, Sassuolo, Torino, Fiorentina, Atalanta, SPAL și Paok. Una dintre cele mai importante performanțe o reprezintă accederea în sferturile de finală UEFA Conference League în sezonul 2021-2022, pe vremea când evolua în tricoul grecilor.

Jasmin Kurtic este, de asemenea, și unul dintre pilonii Naționalei Sloveniei, având până în acest moment 83 de prezențe”, transmite U Craiova pe rețele sociale.

Echipele la care a jucat Kurtic de-a lungul carierei: Bela Krajina, Gorica, Palermo, Varese, Sassuolo, Torino, Fiorentina, Atalanta, SPAL și PAOK.

În ultima etapă de campionat, U Craiova a trecut, scor 1-0, de Hermannstadt.

Gruparea antrenată de Laurențiu Reghecampf se află pe locul 4 în ierarhia din SuperLiga, cu 8 puncte (cu patru mai puțin decât liderul FCSB).