Universitatea Craiova a adunat patru puncte în primele două etape din SuperLiga, dar Eugen Neagoe a fost înlocuit de Mihai Rotaru cu Laurențiu Reghecampf.

Eugen NeagoeFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Neagoe: „Să ne hotărâm, ce vrem? Fotbal spectaculos sau doar rezultate?”

Neagoe a afirmat că nu înțelege cum s-a ajuns la această decizie, având în vedere faptul că echipa din Bănie juca un fotbal ofensiv cu el pe banca tehnică.

„Cu mine antrenor, Craiova a jucat un fotbal bun, spectaculos, ofensiv. Ne-am dominat adversarii și în play-off-ul sezonului trecut. Am avut jocuri pe care le-am dominat clar, așa s-a întâmplat și acum, în actualul campionat, cu Oțelul. N-am primit gol în primele două etape, nu am pierdut. Dar asta e viața, n-am ce să reproșez nimănui.

A fost decizia patronului, a clubului. Domnul Rotaru mi-a spus: 'Mister, nu am ce să-ți reproșez, îmi pare rău, doar ghinionul...', și ceva de superstiție. S-a gândit și la play-off-ul campionatului trecut, când am jucat bine, spectaculos, ofensiv. Trebuia să câștigăm și cu CFR, și cu Farul, dar n-am reușit.

Noi ne cream foarte multe ocazii. Nu-mi aduc aminte ca Universitatea Craiova să-și fi dominat adversarii în play-off așa cum am reușit noi sezonul trecut. Dacă e altfel, înseamnă că nu văd eu bine, deși port ochelari.

Să ne hotărâm, ce vrem? Fotbal ofensiv, spectaculos sau doar rezultate? La Craiova, suporterii cer să produci un fotbal spectaculos, cu multe faze de poartă. Iar noi aveam multe situații” - Eugen Neagoe pentru GSP.

Eugen Neagoe a rezistat șase luni de zile la Universitatea Craiova, formația olteană încheind sezonul 2022-2023 pe locul 4 (fără o calificare în cupele europene).

Locul lui Neagoe a fost luat de Laurențiu Reghecampf, care era liber de contract după despărțirea de Neftci Baku.

Universitatea Craiova a acumulat patru puncte după primele două etape jucate din noul sezon al SuperLigii: 2-0, în deplasare, cu Dinamo și 0-0, pe propriul teren, cu Oțelul Galați.

Formația din Bănie se află pe locul 5, la egalitate de puncte cu Rapid (ocupanta locului 4) și la doar două puncte în urma celor trei grupări din fruntea ierarhiei (Farul, CFR și FCSB - toate cu câte șase puncte).