FCSB a dat o lovitură puternică de imagine după ce ar fi primit acceptul de la Ministrul Apărării să evolueze pe stadionul Steaua la partida cu Dinamo, din etapa a doua a SuperLigii României.

Florin TalpanFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

FCSB - Dinamo, din etapa a doua a SuperLigii României, se va juca în Ghencea

FCSB a primit în sfârșit undă verde să joace pe stadionul Ghencea cu Dinamo București, meci programat în etapa cu numărul doi din SuperLiga României.

Partida ar fi trebuit inițial să se dispute pe Arena Națională, însă cel mai mare stadion al țării este indisponibil din cauza unui concert ce va avea loc pe data de 26 iulie.

FCSB mai avea varianta Târgoviște sau Arcul de Triumf, dar în cele din urmă gruparea roș-albastră a primit acceptul Ministrului Apărării, care a aprobat solicitarea de închiriere înaintată de vicecampioana României.

Vestea nu a fost una deloc bună pentru Florin Talpan, juristul CSA Steaua, care a avut o reacție dură la aflarea deciziei.

„PE AICI NU SE TRECE!!!

Cererea depusă de FCSB de a juca meciul cu Dinamo pe stadionul Steaua este, de fapt, o cerere mascată a lui Becali, prin care se încearcă și se dorește câștigarea dosarului cu palmaresul și dosarului cu prejudiciu de 37 milioane de euro prin folosirea ilegală a mărcii Steaua, marcă aflată în patrimoniul Ministerului Apărării Naționale.

FCSB este un club care a ajuns în Liga 1 prin fraudă, cu ajutorul acoliților politici și nu numai! Regulamentul FRF prevede, printre altele, ca echipele din Liga 1 să dețină propriul stadion.

Cum poți să te lauzi cu o echipă de liga 1, cu vânzări de milioane de euro / jucător și să nu fii în stare să îți construiești propriul stadion, cu atât mai mult cu cât regulamentul FRF prevede clar acest lucru?” - a scris Florin Talpan pe Facebook.

Acesta a subliniat și faptul că deși FCSB a făcut o solicitare de închiriere a stadionului Steaua, clubul urmărește preluarea identității și a palmaresului CSA Steaua București.

„În speță nu este vorba doar de a juca în Ghencea, în speță este vorba de a merge in fața instanței să spui: “Ne-am împăcat! Noi suntem Steaua, sunt o echipă împreună, suntem aceeași entitate!”

Nu domnule Becali!

FCSB datorează statului român peste 37 milioane de Euro și ii veți da până la ultimul cent! Avocații FCSB au recunoscut in fața instanței, în mai 2018 folosirea ilegală a numelui și a mărcii.

Apărati STEAUA! Apărati Armata! Nu trădati acest club simbol al Armatei Române doar de dragul unui fost deținut care a luat cu japca numele și marca Steaua în anul 2003, atunci când a înființat societatea din jud. Ilfov.

Ce pot să spun este că acum suntem mulți, uniți și puternici și vă spunem: PE AICI NU SE TRECE !!!” - A încheiat Florin Talpan, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.