​Curtea de Apel Timișoara a decis că CSU Craiova deține dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice Universitatea Craiova și a tututor derivatelor acestuia.

Stadionul Ion Oblemenco din CraiovaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Universitatea Craiova, clubul lui Mihai Rotaru, deține palmaresul Științei

Potrivit GSP, echipa patronată de Mihai Rotaru deține dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comericale și sportive întregul palmares al clubului alb-albastru (din 1948 până în 1991).

„Palmaresul este ACASĂ! Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat astăzi și a consfințit încă o dată: Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul istoric și tot ceea ce derivă din el. A meritat!” - CSU Craiova pe Facebook.

U Craiova 1948, clubul lui Adrian Mititelu, poate face recurs în 30 de zile la Înalta Curte de Casație și Justiție, care va da o sentință definitivă.

Odată cu această sentinţă, palmaresul Ştiinţei se rupe în două:

  • 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;
  • 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul U Craiova 1984 şi rămâne în patrimoniul clubului.

Mihai Rotaru îi cere lui Adrian Mititelu să schimbe sigla clubului

Mihai Rotaru spune că gruparea deținută de Adrian Mititelu trebuie să schimbe emblema, pentru că folosește elemente asemănătoare cu cele ale clubului CSU.

„E o victorie importantă pentru noi în ceea ce privește clarificarea istoriei. Sigur că este o clarificare a ceea ce noi susținem de mult timp. Pentru noi nu schimbă cu nimic, nu ne putem băga în alegerile suporterilor, fiecare ține și susține cu cine se identifică.

Vizavi de decizie, e aproape imposibil să se mai schimbe ceva, 0,01% șanse, pentru că toate citațiile s-au facut corect, iar decizia e executorie. Ce înseamnă asta? Că acea echipă (n.r. FCU) trebuie să schimbe sigla, care e copiată după cea pe care noi o avem, sunt elemente care seamănă izbitor.

Înteleg însă că au un plan B, cu altă siglă, mă refer la cea cu U. Noi ne bucurăm, e ceva normal, acum putem spune că puzzle-ul e complet, mare și frumos” - Mihai Rotaru pentru Gazeta Sporturilor.

Soluția pe scurt a Curții de Apel Timișoara

„Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient acesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinței civile numărul 149/23.05.2017 pronunțat de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acțiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA prin lichidator judiciar AGENȚIA DE INSOLVENȚĂ S.P.R.L. și constată că reclamanta deține dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și a tuturor derivatelor acestuia, precum și dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale și sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și toate derivatele acestuia.

Menține în rest dispozițiile sentinței apelate. Cu recurs, în 30 de zile, de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timișoara. Pronunțată la data de 10.07.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”.