Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj s-au întâlnit în finala Cupei României (covăsnenii s-au impus la loviturile de departajare), iar ambele echipe au anunțat vineri că au antrenori noi.

Sepsi Sfantu GheorgheFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liviu Ciobotariu, noul antrenor al echipei Sepsi Sfântu Gheorghe

În vârstă de 52 de ani, Liviu Ciobotariu a semnat un contract pe un an cu Sepsi, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

„O nouă provocare pentru mine. Mulţumesc oamenilor din conducerea echipei pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Am o misiune importantă, cu mare responsabilitate, pentru că această echipă şi-a creat un nume în fotbalul românesc.

Mi-am dorit să vin la această echipă, pentru că este o echipă care doreşte performanţă şi oferă condiţii pentru performanţă. Am încredere în potenţialul meu, al stafului şi al lotului” - Liviu Ciobotariu.

Ca antrenor principal, Liviu Ciobotariu a mai coordonat echipe ca FC Voluntari, FC Hermannstadt, FC Botoşani, ASA Târgu Mureş sau FC Vaslui, dar şi Al-Tai şi Al-Faisalyy, în Arabia Saudită. De asemenea, între 2019 şi 2020, a fost selecţionerul reprezentativei de fotbal a Libanului.

Toni Petrea, noul antrenor al echipei Universitatea Cluj

Cu o Cupă a României în palmares ca antrenor principal la FCSB, Anton Petrea (48 de ani) a mai pregătit Chindia Târgovişte în sezonul recent încheiat.

Anton Petrea are şi o vastă experienţă ca antrenor secund la echipe precum la FCSB, Litex Lovech (Bulgaria), Al Hilal (Arabia Saudită), Al Wahda (Arabia Saudită), Al Wasl (Arabia Saudită) sau Concordia Chiajna.

Cristi Ţermure (antrenor secund), Vasile Gheorghe (preparator fizic) şi Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii) vor forma staful pe care se va baza Anton Petrea la FC Universitatea Cluj