<-- Dosare Juridice - Schoenherr Asociatii -->

Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol susținut de Deloitte

TVA - Verificări la final de an. Implicațiile reformei sistemului de TVA pentru companiile din România

de     Deloitte Romania


Ana Sabiescu
Foto: Deloitte Romania
Ce obligații, oportunități sau riscuri apar din perspectiva TVA în contextul închiderii anului calendaristic? Ce noutăți va aduce reforma sistemului de TVA propusă de Comisia Europeană și ce implicații pot avea aceste schimbări pentru companiile din România chiar din 2019? Închiderea de an calendaristic aduce o serie de provocări din punct de vedere fiscal. De cele mai multe ori, companiile se concentrează pe îndeplinirea obligațiilor declarative, însă sunt recomandabile și verificări specifice care ar putea genera noi obligații de declarare, dar și oportunități de recuperare a TVA.

Obligațiile, oportunitățile și riscurile cu privire la TVA în contextul închiderii anului calendaristic, precum: obligații de ajustare a TVA, posibilitatea de a recupera TVA aferentă creanțelor neîncasate, impactul inventarierii asupra TVA, dar și recomandări privind alte verificări / diligențe periodice din perspectiva TVA vor fi abordate în cadrul unui eveniment organizat de Deloitte România. De asemenea, va fi discutat impactul reformei sistemului european de TVA pentru companiile din România, de exemplu în cazul condițiilor care se vor aplica scutirii de TVA a livrărilor intracomunitare.

Lectorii evenimentului vor fi Alexandru Aparaschivei, Director, Ana Săbiescu, Manager și Iulia Bică, Consultant senior.

Agenda completă a evenimentului și detaliile privind înregistrarea pot fi găsite în acest link.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1579 vizualizari

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by