​Candidaţii care au obținut între 807 şi 484 de puncte în sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat, organizată duminică, 14 mai, vor putea alege în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute, în limita celor 628 de locuri şi posturi scoase la concurs, repartiţia urmând să se facă marţi, 23 mai.

Examen de rezidentiatFoto: Agerpres

În funcţie de opţiunile candidaţilor, marţi se va cunoaşte gradul de ocupare a celor 628 de locuri şi posturi rămase neocupate în sesiunea din noiembrie 2022 a Concursului de admitere în Rezidenţiat, potrivit Ministerului Sănătății.

În sesiunea extraordinară din 14 mai, punctajul minim acceptat pentru alegerea postului a fost de 484, mult inferior punctajului minim din sesiunea din toamnă - 565 de puncte.

„Buna pregătire a tinerilor medici admişi în Rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate. Numărul posturilor scoase la concurs a fost direct corelat cu posibilităţile de pregătire ale universităţilor de Medicină şi Farmacie”, arată Ministerul Sănătății.