​Peste 60% dintre angajații fabricilor de medicamente din România sunt deciși să se vaccineze împotriva COVID-19, însă o mare parte dintre ei nu s-au putut înscrie până în acest moment din cauza problemelor cu platforma online de programare la vaccinare, a declarat pentru HotNews.ro Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din țară, și președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER).

VaccinareFoto: MApN

Majoritatea fabricilor de medicamente sunt în orașe mari ale țării, unde există cerere mare pentru vaccinare, iar platforma a avut momente în care nu a funcținat sau a dat erori.

"E un interes extrem de mare pentru vaccinare la toate fabricile de medicamente din țară", arată Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj și președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania.

La Terapia Cluj spre exemplu, cel mai mare producător de medicamente din țară, pe listele interne pentru vaccinare s-au înscris aproape 80% dintre cei 900 de angajați.

Angajații fabricilor de medicamente au dreptul să se vaccineze în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, ei intrând în categoria personalului esențial, din domenii cheie.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) reunește cele mai importante 19 fabrici de medicamente din România: AC Helcor, Antibiotice, B.Braun, Bio-Eel SRL, Biofarm, Fiterman Pharma, Gedeon-Richter, Infomed Fluids, Labormed-Alvogen, Laropharm, Magistra CC, Polisano Pharmaceuticals, Ropharma, Santa SA, Slavia Pharm, Terapia-Sun Pharma, Tis Pharmaceutical, Vim Spectrum, Zentiva. Președintele PRIMER este Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător autohton de medicamente.