In 57 de orase din Rusia si din afara tarii sunt programate, sambata, mitinguri in memoria opozantului rus Boris Nemtov, la un an de la moartea acestuia. Boris Nemtov, unul dintre cei mai mari critici ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal in noaptea de 27 spre 28 februarie 2015 in centrul Moscovei. La Moscova, 50 de mii de oameni sunt asteptati, potrivit autoritatilor, la un miting autorizat programat sa inceapa la ora locala 14:00, anuntaThe Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE:Politia a inceput sa retina manifestanti in Kemerovo (Siberia), oras unde se desfasoara un miting neautorizat in memoria lui Boris Nemtov.

VIDEO cu protestul de la Moscova:

Марш памяти Бориса Немцова. Начало шествия. Прямой эфир в фейсбуке Дождя

Posted by Телеканал Дождь on 27 Februarie 2016

Miting la Moscova:

Si la Sankt Petersburg, mitingul in memoria lui Boris Nemtov, de asemenea autorizat, este programat sa inceapa la ora locala 14:00.Alte orase rusesti in care sunt programate mitinguri sunt Kazan, Samara, Perm, Chelyabinsk, Yaroslavl, Krasnodar si Yekaterinburg.

Boris Nemtov va fi comemorat si in zeci de orase din intreaga lume, printre care Washington, Varsovia, New York, Berlin, Koln, Praga, Londra sau Roma.

Nemtov, unul dintre liderii opozitiei ruse, a fost asasinat in urma cu un an, in timp ce se plimba alaturi de o tanara pe Marele pod de piatra (Bolshoy Kamenny), aflat in apropierea Kremlinului. El a fost impuscat in spate de patru ori.

Intr-un interviu acordat cu putin timp inaintea mortii sale, Boris Nemtov declara ca se teme de presedintele rus Vladimir Putin si ca acesta ar putea sa il ucida din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina.

La acel moment, Putin a condamnat crima, afirmand ca uciderea liderului opozitiei "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare".