Un politist din Miercurea-Ciuc a cazut in plasa PNA

Pentru prima oara, membrii unei echipe PNA implicate in organizarea unui flagrant delict s-au aflat, joi seara, in pericolul de a fi omorati. Pe langa ei, sub rotile autoturismului in care se afla mituitul, ar fi putut pieri si civilii aflati in preajma. Politistul Melinte Sorin David, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - I.J.P.

Harghita, a fost retinut de procurorii PNA sub acuzatia de luare de mita in forma calificata si continuata.

Arestatul a fost prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare, insa atat unele surse judiciare cat si procurorii PNA Targu-Mures au declarat ca aceasta nu este singura acuzatie, politistul urmand sa fie cercetat si de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita sub aspectul infractiunii de tentativa de omor deosebit de grav.

Iata, pe scurt, istoricul acestei grozavii, relatate de Sandu Marin, seful PNA Targu-Mures, in conferinta de presa organizata cu ocazia acestui eveniment: „…pentru a inchide ochii la neregulile constatate cu prilejul unui control pe linie economica la o firma din Miercurea-Ciuc, politistul Melinte Sorin David a cerut reprezentantilor firmei, o spaga de 3.

000 de euro care, negociata la sange si pe parcursul mai multor zile, s-a redus la suma de 700 de euro. La flagrant au participat doua echipaje formate din procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul PNA Targu-Mures.

Imediat dupa ce banii tratati chimic au fost dati mituitului, intr-o masina, pe o strada din zona Liceului «Marton Aron» din Miercurea-Ciuc, politistul Melinte Sorin David a primit un telefon scurt ce l-a determinat sa-l dea jos din masina pe cel care-l mituise, demarand in tromba.

Sesizand pericolul de a fi prins, invinuitul a incercat sa paraseasca locul faptei, fortand un baraj format din doua echipaje ale PNA in care se aflau doi procurori si 3 ofiteri de politie judiciara ai PNA.

Prin manevrele efectuate, el a reusit sa ocoleasca cele doua autoturisme, urcand pe trotuar si a pus in pericol grav atat membrii echipei de flagrant, cat si pietonii aflati in preajma, in acele momente!”

Cum cercetarile sunt in curs de desfasurare, alte amanunte n-am mai reusit sa aflam, ramanand suficiente intrebari fara raspuns.

Intrebari legate de un posibil „partener de mita” al politistului arestat si care se presupune ca i-ar fi dat acestuia acel telefon salvator, mai ales ca interesant e si faptul ca politistul Melinte Sorin David a reusit sa scape initial de urmaritorii sai, iar date despre capturarea sa ulterioara nu ne-au mai fost furnizate sau date despre firma din Miercurea-Ciuc, care a facut

denuntul.

Sosit de la Bucuresti, cu ocazia acestui eveniment, seful Serviciului de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, procurorul-sef Gheorghe Suhan, ne-a asigurat ca „intregul mister va fi elucidat” in aceasta saptamana, cand PNA Targu-Mures va face declaratii de o mai mare anvergura, procurorii PNA asigurandu-ne ferm ca merita asteptarea…

Intrebati daca PNA Targu-Mures mai are si alte dosare in lucru, dosare provenind din judetul Harghita, atat seful PNA Targu-Mures, Sandu Marin, cat si procurorul-sef Suhan Gheorghe au confirmat, fara a intra in alte amanunte. In functie de evolutia evenimentelor in cazul politistului harghitean arestat de PNA, voi reveni cu noi amanunte.