Comisarul-sef al Garzii Financiare Dolj a intrat in vizorul procurorilor, o data cu desconspirarea, de catre mass-media, a unora dintre matrapazlacurile sale. Conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova s-a autosesizat din presa in ceea ce priveste crasele incalcari ale legii, “in scenariul si regia” comisarul-sef Dumitru Iordache.

Procurorii verifica, acum, modul (fraudulos) prin care comisarul-sef Iordache a aplicat o amenda de 1,5 miliarde de lei unei firme craiovene si a dispus confiscarea a 650 de milioane de lei, pentru o fapta… prescrisa.

Reamintim ca, realizand gravitatea abuzului sau, seful Garzii Financiare Dolj a anulat, ulterior, cu de la sine putere (desi aceasta competenta revine exclusiv instantei), procesul-verbal (seria D, nr. 0080955) prin care firma respectiva era sanctionata.

Superiorii bucuresteni ai comisarului-sef Iordache s-au autosesizat, de asemenea, din mass-media, in ceea ce priveste abuzurile sefului Garzii Financiare Dolj si efectueaza, acum, cercetari.

Administratorii SC Genardo Prod Com Craiova, firma cazuta victima a comisarului-sef Iordache, precizeaza ca nu se asteptau ca presa sa afle toate acestea si au ramas surprinsi atunci cand mass-media a relatat cazul.

“Societatea noastra nu a formulat nici o plangere si nici nu a dat declaratii in mass-media” – se mentioneaza intr-un comunicat remis, ieri, presei, de catre administratorii societatii.

Reprezentantii firmei recunosc, totusi, ca Dumitru Iordache le-a intocmit, in vara anului trecut, procesul-verbal mentionat “care a fost anulat a doua zi” – se mai precizeaza in comunicatul SC Genardo Prod Com.