Fostul lider de sindicat de la Darmanesti este cunoscut opiniei publice inca din anii 1997-1998, cind a sechestrat in incinta Rafinariei Darmanesti o delegatie de la FPS. Atunci, oamenii lui au rasturnat cu rotile in sus masinile mai marilor de la Bucuresti. Acum, are in subordine o sleahta de golani si Politia din localitate. Asa intelege Asaftei sa-si faca in mod elegant campanie electorala. Bine ca nu mai are sanse sa cistige la Dofteana, pentru ca oamenii s-au saturat de el.

Primul obiectiv: candidatii PD si PNL

In noaptea de 19 mai, putin dupa ora 23.00, indivizi necunoscuti au sarit gardul proprietatii lui Nicolae Lazarescu, candidat din partea Partidului Democrat, si au rupt suportul si panoul pe care erau lipite afise electorale. In aceeasi noapte, au scris obscenitati pe gardul viceprimarului Hirbu Radutu, candidat din partea PNL. Nicolae Lazarescu ne-a declarat ca "aceste fapte survin dupa mai multe sicane si presiuni venite din partea actualului primar in functie, domnul Asaftei si a consilierilor PSD, contra persoanelor ce sunt inscrise pe lista de candidati ai PD" . Viceprimarul Radutu Hirbu a ramas consternat de modul in care PSD intelege sa-si faca campanie.

"Voi scoate fiecare scindura de la gard si le voi duce la politie pentru expertiza grafologica. Nesimtitii nu s-au gindit ca pe drum circula si femei si copii?", ne-a declarat viceprimarul.

Nicolae Lazarescu s-a prezentat ieri la Postul de Politie din localitate pentru a depune o plingere. A fost REFUZAT de inspectorii de politie pe motiv ca "domnul comandant Paunescu lipseste din localitate".

Nici noi nu am reusit sa dam de comandantul respectiv. Poate il va gasi Inspectoratul Judetean de Politie Bacau.

"Termin-o, daca vrei sa-ti mai vezi copiii. Le luam gitul"

Viorel Mocanasu este vicepresedintele PD Dofteana. In balconul proprietate personala si-a instalat un banner: "De PSD ne-am saturat/ Votati Partidul Democrat". "Prima data mi-au atacat locuinta in noaptea de 11 mai, cind au aruncat cu pacura si vopsea in balcon pe rufele intinse. In noaptea de 19 mai, pe la ora 23.00, am auzit un zgomot in balcon. Am vazut trei indivizi, aveau cagule pe cap, care mi-au luat bannerul. Am reusit sa le confisc scara, lunga de vreo sapte metri. Toate luminile de pe strada erau stinse, chiar daca locuiesc linga Primarie, inclusiv becurile de pe drumul principal spre Tg. Ocna erau stinse. Dupa aia, toata noaptea, indivizi necunoscuti mi-au dat telefon, m-au amenintat cu moartea, mi-au spus ca daca nu o termin nu o sa-mi mai vad copiii. Mi-au spus ca le vor lua gitul", ne-a declarat Viorel Mocanasu. Si el, ca si Nicolae Lazarescu, a incercat sa depuna o plingere la Politia Dofteana. A fost refuzat din acelasi motiv: comandantul Paunescu lipseste din localitate.

Speram ca domnul chestor sef Vrabie sa ia masurile care se impun. Cit il priveste pe primarul, inca in functie, Costica Asaftei, PSD trebuie sa se delimiteze de un astfel de individ, iar electoratul din comuna sa-I dea un vot de blam. In spiritul democratiei, prost intelese la Dofteana.