Vasile Paveluc, cel care s-a ocupat de campania electorala a primarului Mihai Antuca, a fost dat afara din partid si i s-a retras sprijinul politic in doar cateva ore.

"Eram pe locul al doilea pe listele PD pentru consilieri la alegerile locale din comuna Buhoci. I-am facut toata campania electorala a primarului Mihai Antuca, cel care si datorita mie a iesit din nou primar. Inainte de constituirea consiliului local ne-a convocat pe toti cei din opozitie la scoala din Bijghir, pentru a ne consulta in ceea ce priveste alegerea viceprimarului.

Ne-a declarat, pe un ton dictatorial: 'Domnilor, sa facem tot posibilul sa distrugem PSD-ul!' Noi am zambit. Cu o zi inainte de constituire, ne-a spus ca viceprimar va fi Cristian Istoc, nepotul si finul lui din Bijghir. I-a reprosat ca ar trebui ca si restul comunei sa aiba un viceprimar si m-am opus acestei numiri.

A plecat la Bacau in jurul orei 13, a revenit si mi-a citit de pe o hartie excluderea mea din partid si retragerea sprijinului politic! Am fost la d-l Nistor (deputatul Vasile Nistor, presedintele organizatiei judetene PD Bacau - n.n), i-am cerut socoteala si dumnealui mi-a spus ca nu-l intereseaza si ca vrea sa fac curatenie in PD.

Cum, in acest fel, prin nepotisme si despotism?", ne-a declarat ex-consilierul Paveluc. Potrivit celor afirmate de Vasile Paveluc, Mihai Antuca le-ar fi spus celorlalti consilieri PD ca "daca vor face ca Paveluc, vor pati la fel".

Vasile Nistor, presedintele PD ar fi fost amenintat de Mihai Antuca de faptul ca, daca ii face vreo facilitate lui Paveluc, el isi da demisia din partid! "Daca nu eram eu, Antuca nu iesea primar, iar el incearca acum sa mute Primaria la Bijghir si sa-si instaleze oamenii sai la putere".

In acest fel, fara o sedinta in care sa se discute "abaterile" membrului de partid, Mihai Antuca, cu de la sine putere si sprijinit de conducerea PD, a exclus din partid pe unul dintre cei mai vechi membri, pe care l-a acuzat de "tradare".