Societatea Chimcomplex SA Borzesti a fost actionata in judecata de patru ingineri, autori ai brevetului nr. 91408 - "Instalatie de uscare rapida a produselor solide organice" si ai contractului de licenta nr. 7406 / 27.10.1997, pentru nerespectarea clauzelor contractuale stipulate.

Asa cum se arata in actele existente la dosarul cauzei, persoanele care au actionat societatea in judecata, inginerii Mircea Magirescu, Alexandrina Ionici, Aurel Teodoru si Constantin Popa, solicita plata de catre Chimcomplex a drepturilor de autor, in valoare de 16.600.000 lei pentru fiecare, indexate la data efectuarii platii conform contractului de licenta.

De asemenea, in adresele anexate se solicita plata unor depagubiri, ca daune interese si daune morale, in valoare de o suta de milioane pentru fiecare.

Directorii din Chimcomplex si-au primit banii

In actele existente la dosar este consemnat: "Precizam ca acest procedeu discriminatoriu a fost aplicat de catre Chimcomplex pe toata perioada de valabilitate a contractului de licenta.

Coautorii, ing. Virgiliu Bancila - director general, ing. Cornel Ionescu - director sector pesticide si ing. Ionita Manea - director productie, au primit drepturile de autor la termenele prevazute in contract".

La dosar mai sunt anexate documente prin care autorii au solicitat Chimcomplex SA Borzesti respectarea obligatiilor contractuale privind plata drepturilor de autor cuvenite legal.

Am incercat sa luam legatura cu reprezentantii Chimcomplex SA Borzesti, pentru a obtine o parere oficiala. Incercarile nu au avut succes. Se pare ca fie si-au schimbat numerele de mobil, fie sunt plecati in concediu si nu raspund la telefon.

Primul termen al dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bacau a fost fixat pentru data de 15 septembrie.