Primaria inventariaza tarabele si producatorii

Primaria Brasov, prin primarul Gheorghe Scripcaru, care a promis ca se va ocupa personal de problema speculantilor din piete, a decis ca trebuie inventariate toate tarabele din piete si toti producatorii particulari brasoveni, dar si din alte judete.

Astfel, spune Scripcaru, se va pune ordine in piete si nici un producator care nu este autentic (nu s-au stabilit insa caracteristicile acestuia) nu vor mai avea acces la tarabele din piete.

O alta initiativa, ce seamana izbitor cu propunerea premierului Nastase, este introducerea, experimental, a mercurialului intr-una dintre pietele Brasovului, iar preturile minime si maxime sa fie stabilite prin consultarea producatorilor "adevarati".

Primaria Brasov nu vrea insa sa auda de initiativele in acelasi sens ale Prefecturii Brasov si ale Fundatiei "Transilvania Expres", neparticipand la intalnirile organizate de acestea pe tema speculei. Astfel ca, in curand, in pietele Brasovului vor fi mai multe echipe de control decat cumparatori si producatori "adevarati" sau intermediari.

Se vor calca in picioare patrule de jandarmi (din partea Prefecturii), patrule de gardieni publici (din partea Primariei), echipe de control mixte(Oficiul pentru protectia consumatorului, Garda Financiara etc , din partea Prefecturii), primarul, viceprimarii, Corpul de control al primarului si functionari de la Administratia Pietelor.

Agentul 007

Prefectul Brasovului, Otilian Neagoe, va folosi pentru "campania de combatere a speculei din piete" vreo 20 de pensionari brasoveni, pe care ii numeste consilieri sai onorifici si pe care i-a atras in aceasta munca de ... informatori in timpul campaniei electorale de la alegerile locale cand avea dese intalniri cu pensionarii din cartierele brasovene.

Consilierii onorifici, agentii 007, informatorii prefectului, cum vreti dumneavoastra, adica pensionarii, vor merge prin cele cinci piete in echipe de cate doi, in doua schimburi si vor descoase vanzatorii, vor incerca sa-i descopere pe cei care iau spaga (dintre autoritati) si dau spaga (dintre speculanti), cam care e afacerea cu produsele agricole.

Controale permanente, informatori, autoritati, societate civila, pare ca toti se vor implica pentru eliminarea intermediarilor din pietele Brasovului. Ramane de vazut daca se va alege ceva din aceste campanii.