Trei consilieri locali din Campia Turzii ar putea parasi forul legislativ local. PSD-istii Petre Pop, Samoila Gal si Dorina Sarmasan se afla in conflict de interese, cei trei fiind in relatii contractuale cu administratia locala. Petre Pop este directorul Casei de Cultura, Samoila Gal, angajat al Primarei, iar Dorina Sarmasan este ordonator de credite, fiind director de liceu.

Deocamdata, nu s-au primit lamuriri de la Prefectura privind incompatibilitatea celor trei, desi termenul de 30 de zile acordat de lege pentru stabilirea conflictului de interese, a fost depasit.

Legea spune ca alesul local poate renunta la functia detinuta inainte de a fi numit in functia care atrage starea de incompatibilitate sau in cel mult 15 zile de la numire. Nici ca nu poate fi vorba, mai ales ca social democratul Samoila Gal se regaseste pentru a doua oara in aceasta situatie.

In legislatura trecuta, el a renuntat la calitatea de ales al urbei, preferand sa nu isi piarda locul de munca, adica de angajat al Primariei. Acum ramane sa vedem ce decizie ia Prefectul de Cluj soarta celor trei aflindu-se in mainile lui.