O data instalat in functie primarul Stavarache, bacauanii au inceput sa scoata din sertare pliantele electorale ale liderului umanist unde au citit negru pe alb ca impozitele si taxele locale nu le vor mai da dureri de cap atat timp cat acesta va fi edil. Promisiunea nu a fost onorata inca, insa nu a fost uitata si, cukm era de asteptat, incasarile la Directia Impozite si Taxe Locale au scazut.

Mai ales cele din taxa de salubritate, fapt care impiedica municipalitatea sa inceapa in acest an alte lucrari de refacere a fatadelor blocurilor. In plus, situatia actuala va obliga administratia locala sa regandeasca si programul pe termen lung de renovare si vopsire a fatadelor.

"La taxa de salubritate nu se incaseaza prea bine ca sa mergem inainte anul acesta cu programul la fatade" - ne-a declarat directorul general al Primariei, Ion Butucaru. "Nu putem decat sa finalizam lucrarile la cele incepute unde nivelul de realizare a ajuns la circa 90 la suta".

Butucaru a atras atentia si asupra datoriilor foarte mari pe care le-a acumulat Primaria fata de cele 7 firme care au castigat licitatiile pentru refacerea fatadelor blocurilor.

"Agentii economici care au lucrat pana acum nu si-au primit banii. Sunt restante mari la plata care se vor rezolva in aproximativ 2 luni. Daca toti contribuabilii si-ar fi platit taxa de salubritate la timp am fi reusit sa ne achitam datoriile", spune Butucaru.

Problemele nu se opresc aici insa si de acest lucru este constienta si administratia locala. In conditiile unui ritm lent de incasare a obligatiilor bugetare primaria se vede in imposibilitatea de a gestiona un proiect de anvergura cum este cel de refacere a fatadelor.

Programul va continua insa doar de ochii lumii, va suporta modificari, va fi regandit si in nici un caz nu va fi extins in cartierele marginase ale Bacaului.

Vor fi luate in calcul doar prioritatile, adica "de anul viitor vom lua 'pe sarite' blocurile, practic doar pe cele mai afectate. In decembrie vom stabili care sunt acestea iar in aprilie 2005 vor incepe lucrarile", a aratat directorul Ion Butucaru.