Optiunile electoratului iesean in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale nu s-au schimbat cu mult fata de cele din primul tur. Cu doua saptamini in urma, in majoritatea sectiilor de votare din municipiul resedinta, candidatul Aliantei PNL-PD si-a surclasat adversarul.

Duminica aceasta, situatia a fost asemanatoare, Adrian Nastase reusind sa-l intreaca, in procente, pe Basescu in doar sapte sectii de votare. Voturile celor 57 la suta dintre electorii judetului Iasi, care s-au prezentat duminica la vot, s-au indreptat mai ales spre Adrian Nastase (55,2 la suta).

Locuitorii municipiului au votat preponderent pentru candidatul Aliantei PNL-PD, in timp ce locuitorii de la tara l-au preferat pe candidatul Uniunii PSD+PUR.

Repartizarea voturilor pe principalele zone ale orasului a fost net in favoarea candidatului Traian Basescu, acesta iesind invingator in toate cartierele. De departe, cel mai mare scor obtinut de candidatul Aliantei PNL-PD a fost inregistrat in campusurile studentesti, unde a obtinut 78,1 la suta, in timp ce contracandidatul sau a fost preferat de 21,9 la suta dintre votanti.

Zona Pacurari-Canta a fost urmatoarea in top, cu un procent de 68,8 la suta pentru candidatul PNL-PD. Cartierul Nicolina s-a aflat pe pozitia a treia, aici Basescu inregistrind un procent de 66,1 la suta. Si in zonele Centru si Copou, Traian Basescu l-a depasit pe candidatul PSD+PUR, obtinind 60,9 la suta din voturile electoratului iesean.

Un scor asemanator s-a inregistrat si in cartierele Tatarasi si Metalurgie. O diferenta mai mica intre cei doi candidati a fost in zonele Alexandru cel Bun, Mircea cel Batrin si Dacia, respectiv Podu Ros, Cantemir si Bularga, unde scorurile au fost putin peste 40 la suta pentru Adrian Nastase si putin peste 59 la suta pentru Traian Basescu.